Klimamesse 27.januar kl.18

Søndag 27. januar er det klimamesse i Kampen kirke. Journalist og forfatter Line Madsen Simenstad urfremfører nyskrevne klimadikt, og det ryktes at det vil bli holdt en svovelpreken av Håvard Syvertsen. Musikken står Jens Andreas Kleiven for. Sokneprest Marit Skjeggestad og diakon Nina Berger medvirker. Det blir klimavennlig kirkekaffe etter messen. Vel møtt!

"Jorden var øde og tom, mørke lå over dypet, og Guds ånd svevde over vannet. Da sa Gud: «Det skal bli lys!» Og det ble lys. Gud så at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket."

Sju dager brukte Gud på skapelsen, kan vi lese i Første Mosebok, en poetisk framstilling av det som i virkeligheten tok milliarder av år. I det perspektivet går klimaendringene fort, men hva om de hadde gått enda fortere? Hva om vi hadde fått vite at vi hadde sju dager på oss til å stanse katastrofen som var på vei, hva da? Hva ville vi gjort på den første dagen? Stanset utvinningen av fossilt brennstoff? Avbestilt flybillettene og latt bilen stå? Hadde vi skjønt alvoret?

Vi skal være glade for at klimaendringene ikke kommer i løpet av ei uke, men de kommer, og vi kan ikke tillate oss å glemme dem, selv om det går så langsomt at det er barna og barnebarna våre som skal betale prisen.

Tross de klimatiske forholdene og møt opp!

Kontaktinformasjon for Kampen menighet

Kampen kirke ligger i Bøgata 1, på Thorbjørn Egners plass.

Kontor/post: Ekebergveien 1C, 0192 Oslo. Kirken: Bøgata 1, 0655 Oslo. Menighetshuset: Normannsgata 55, 0655 Oslo.

E-post: post.kampen.oslo@kirken.no Telefon: 23 62 91 60. Telefon- og besøkstid: Man–Fre 10–14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"