Kvinnenes bønnedag 2. mars

Kvinner fra hele verden og alle kristne kirkesamfunn har bønnedag 2. mars. Kvinnenes internasjonale bønnedag er et internasjonalt økumenisk prosjekt. Det hele ble startet i USA i 1887. Bakgrunnen var nøden kvinnene så blant immigranter og etterkommere av slaver.

I dag har bønnedagen komiteer i mer enn 170 land og regioner. I Norge startet bønnedagssamlingene i slutten av 1920-årene. Offeret som gis på de ulike samlingene, går til Bibelselskapets bibelmisjonsarbeid.

I år er bønnedagen lagt til fredag 2. mars. Årets materiell er utviklet av bønnedagskomiteen fra Surinam. Informasjon og materiell finner du på https://bonnedag.wordpress.com/ Alle menigheter kan fritt laste ned og bruke materiellet på lokale samlinger.

Arrangementer i Oslo (fredag 2. mars)

Hovedsamlingen blir i Grønland korps, Lakkegata 2, kl. 11.00. Tale ved major Ida Karin Eide, sang og musikk ved Hild Sagafos og Ann Pender. Det vil stå ”veivisere og følgesvenner” ved t-baneutgangen på Grønlandsleiret.

Vålerenga kirke kl. 17.00. Gudstjeneste og kirkekaffe. Predikant er Conni Ess.

Furuset kirke kl. 19.00. Furuset og Ellingsrud menigheter inviterer sammen. Det blir en markering i kirken først og servering av kveldsmat i kirkestuen etterpå.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo

Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09