Foresatte må aktivt be om informasjon

Hvis barnet ditt ikke er døpt, må du nå aktivt be om informasjon for å få invitasjon til konfirmasjonsopplæring og annet barne- og ungdomsarbeid.

Barn som ikke er døpt, men der en av foreldrene er medlemmer i Den norske kirke, regnes etter kirkeloven som tilhørige. Fra 1. januar opphører denne loven. Da slettes alle tilhørige barn fra Den norske kirkes register. Derfor kontakter kirken nå foresatte til 104.000 barn under 15 år og rundt 14.000 unge mellom 15 og 18 år med informasjon om denne endringen.

- Kirkeloven har pålagt oss å registrere medlemmers barn som ikke er døpt som tilhørige. Nå kommer en ny lov, og vi sletter tilhørigregisteret, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Få informasjon fra kirken
Døpte barn får allerede informasjon fra kirken. Foresatte til barn under 15 år som ikke er døpt kan be om informasjon om kirkens trosopplæringstilbud og den lokale kirkens tilbud til barn og unge. Det gjøres ved å legge inn barnets navn og fødselsdato på kirken.no/minside. Da kan foresatte få invitasjoner til trosopplæring, som utdeling av bok til 4-åringer eller konfirmasjonstid.

Lokalkirken har et variert og godt tilbud til barn, og det er særlig viktig for mange å få informasjon om påmelding til konfirmasjon, sier Raaum.  —  Foreldre som ønsker informasjon skal få informasjon, men da må de melde fra om at de ønsker det.

15-17-åringer får eget brev
Tilhørige ungdommer over 15 år er religiøst myndige, og får et eget brev med informasjon om slettingen. Der står det også at de er velkomne til dåp hvis de ønsker å bli medlem i kirken.

Hvis du vil vite mer om endringen og lese brevet som er sendt ut, se kirken.no/brev

Kontaktinformasjon for Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet

Felles menighetskontor:

Ullevålsveien 117

0361 Oslo

 

Kontortid: man-torsdag kl. 10-12

Telefon: 23 62 93 70

Soknets to kirker:

Bakkehaugen kirke

Carl Grøndahls vei 27

0871 Oslo

 

Vestre Aker kirke

Ullevålsveien 117

0361 Oslo

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"