Presentasjonen av kandidatene står i prioritert rekkefølge.
1.Rigmor Smith Gahrsen, 54 år, bosatt i Bakkehaugen
Jeg har lang erfaring fra menighetsrådet i Bakkehaugen der jeg har sittet fra høsten 2007 til 2014, istore deler av tiden som leder. Jeg har vært leder i det sammenslåtte menighetsrådet fra 2015. Som utdanning har jeg hovedfag i sosialantropologi. Siden begynnelsen av 90-tallet har jeg arbeidet administrativt ved Universitetet i Oslo, der jeg nå er kontorsjef ved Det praktisk-teologiske seminar (fra 2007).
Jeg kan særlig bidra i arbeid med gudstjenester, først og fremst med liturgi og deltakelse fra frivillige. Jeg arbeider også gjerne administrativt og med økonomi for å sikre god planlegging og gjennomføring av menighetens ulike aktiviteter. Informasjonsarbeidet i menigheten er en annen prioritert oppgave for meg.
2. Einar Hjorth Høivik, 42 år, bosatt i Bakkehaugen
Jeg kom inn i Bakkehaugen menighetsråd i 2013 og satt som leder der ut 2014. Jeg har deretter vært medlem av det sammenslåtte menighetsrådet i Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet fra januar 2015. I Bakkehaugen er jeg også medlem av huskomitéen, med fagkompetanse fra utdanning og arbeid som sivilarkitekt. Jeg er medeier og daglig leder i Romfarer arkitekter AS. Engasjementet for kirken har jeg hatt med meg fra ungdomsarbeid i KFUK/KFUM og Den norske kirke.
Jeg er opptatt av kirken som et møtested i lokalsamfunnet. Jeg ønsker å arbeide for at den nye Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet blir helhetlig og mangfoldig, med utgangspunkt i eksisterende miljøer og tradisjoner knyttet til det enkelte kirkebygg, samtidig som vi har et nytt grunnlag for fellesskap i den nye, store enheten.
3. Merete Hallen, 46 år, bosatt i Vestre Aker
Jeg er utdannet som lærer med vekt på religion og praktisk-estetiske fag (forming, drama og dans).
Jeg har jobbet ulike steder i Oslo og Nord-Norge med disse fagene, hovedsakelig i skolen, før jeg dro som misjonær til Thailand. Der var vi i 6 år, og jeg jobbet halvt om halvt med undervisning og i menighet. Etter det har jeg vært 4 år som lærer på Skullerud ungdomsskole. Nå er jeg Det Norske Misjonsselskaps representant (ansvalig leder) for Europa og Brasil.
I jobben er jeg i kontakt med ulike former for menighetsutvikling og ungdomsarbeid i Europa, Brasil og Norge, og jeg ser mye som kan være til inspirasjon for vår menighet. Jeg har lyst til å være mer engasjert i egen menighet og bidra til å legge til rette for en god utvikling framover. Jeg tror menighetsrådet kan være riktig sted for meg å engasjere meg i kommende periode.
4. Hanne Kathrine Johnsen, 41 år, bosatt i Majorstuen.
Jeg er utdannet sykepleier siden år 2000 med variert erfaring fra sykehus (medisin, kirurgi, rus og psykiatri). Jeg har også erfaring fra sykehjem, fastlegekontor og hjemmetjeneste. Jeg var hjemme i 2 ½ år med datteren min fra 2005, før jeg hadde 3 år som helsevurderer i If forsikring og 2 år som forsikringskonsulent i Fagforbundet. I 2015 fullførte jeg masterstudier i diakoni.
Jeg har ingen tidligere erfaring fra organisasjons- eller menighetsarbeid, men jeg ser for meg en fremtidig jobb som diakon i menighet. Jeg deltar jevnlig på gudstjenester, det er et åndelig fellesskap som betyr mye for meg. Det å kjenne tilhørighet til kirken er viktig og jeg ønsker å bidra med mine ressurser til at kirken blir et godt sted å være. Jeg har tro på en kirke som har stor takhøyde, er inkluderende og som rommer både tro og tvil.
5. Berit Pihl Johansen, 71 år, bosatt på Majorstuen/Marienlyst
Jeg kjenner godt vår nye stormenighet fra før, både fra jobben som klokker og menighetsforvalter 1985- 2001 i Vestre Aker menighet, og som medlem i menighetsrådet i Majorstuen og Vestre Aker (4 perioder i tidsrommet 1969 - 1989). I tillegg har jeg erfaring fra andre kirkelige sammenhenger på ulike nivå: jeg har bak meg 9 år som konsulent i Hammerfest menighet (2002-2011), og har også sittet i Oslo bispedømmeråd (som ansattes representant 1990-98) og Kirkerådet (1995-98). Lang speidererfaring er også nyttig i organisasjonsarbeid.
Fra mitt ståsted er jeg opptatt av at vår nye menighet skal opptre som én, med sine forskjellige særpreg. Det er viktig å ha et åpent fellesskap, slik at alle uansett alder og bakgrunn skal føle seg velkommen.
6. Bjørghild Kjelsvik, 55 år, bosatt i Bakkehaugen
Eg har bak meg 8 + 2 års erfaring i Bakkehaugen menighetsråd, det siste året i samanslått råd med Majorstuen og Vestre Aker. Eg er utdanna teolog og har ein PhD i lingvistikk. Frå 1992-99 var eg misjonær i Kamerun for Det Norske misjonsselskap. No jobbar eg med Bokmålsordboka og Nynorskordboka for Språkrådet.
Gudstenester er viktige møtestader, mellom Gud og menneske, og menneske i mellom. Eg trivst med å gå i kyrkja sjølv, og blir glad når andre også trivast der. Gudstenester og samlinger med barn og vaksne som myldrar rundt i kyrkjerommet gir energi og er verdt arbeidet. Vi skal frametter jobbe aktivt med trusopplæring frå 0-18 år, her legg vi grunnlaget for kyrkja i framtida. Eg ser kommunikasjonsarbeid på nettside, Facebook og kanskje eit nytt menighetsblad som viktige oppgåver der eg kan bidra.
7. Rolf B. Wegner, pensjonist 74 år
Jeg er utdannet jurist, og har i hele mitt yrkesaktive liv arbeidet i rettsvesenet, senest som politimester i Bergen.
Siden 1960 har jeg vært tilknyttet Vestre Aker menighet, og deltatt i menighetsrådet i flere perioder, senest i årene 2006-2011 som menighetsrådsleder.
Det som etter min mening blir særlig viktig for det kommende menighetsrådet er å realisere alle de positive effektene og mulighetene som ligger i vår nye sammenslåtte menighet. Særlig viktig blir det å utvikle en sterk fellesskapsfølelse innad i menigheten, og samtidig tydeliggjøre Kirken og menigheten utad i vårt lokalsamfunn.
8. Gry Friis Eriksen, 55 år, bosatt i Vestre Aker
Jeg er teolog fra Teologisk fakultet og jobbet som prest i Oslo i 20 år fram til jeg ble rådgiver ved Oslo bispedømmekontor. Jeg arbeider i Kirke- og samfunnsavdelingen, særlig med gudstjenestereformen, organisering av kirken i Oslo og nå, mest av alt: Gjennomføringen av Kirkevalget 2015. Jeg har også hatt/har frivillige offentlige verv innenfor fagforenings- og kjønn og likestillingsarbeid i Den norske kirke.
Dette er første gang jeg stiller til valg til menighetsråd. Jeg ser fram til å engasjere meg lokalt, og tror jeg kan bidra positivt. I perioden som kommer blir det mange viktige høringer, ikke minst om ny kirkeordning, og det blir spennende å delta i høringsarbeidet som medlem i menighetsrådet. Jeg ser også fram til å kunne legge forholdene til rette for menighetens frivillige, og være med i det lokale arbeidet for å samle tre menigheter til en ny stor.
9. Øystein Aleksander Schmidt, 25 år, bosatt i Vestre Aker
Jeg har fullført bachelor i sosialt arbeid våren 2015 og er nå ferdigutdannet sosionom. Siden 2011 har jeg vært med som frivillig ungdomsleder i Vestre Aker menighet. I en periode var jeg også ansatt på deltid som ungdomsarbeider her. Fra før har jeg erfaring fra menighetsrådet i Konnerud og Skoger menighet (2008 -2010). Jeg måtte ta permisjon det året jeg var på Bibelskolen i Grimstad.
Jeg stiller til valg siden jeg ønsker å bidra til at barn og ungdom opplever kirken også som deres. Jeg vil sette fokus på at barn og ungdom i menigheten får et sted der de blir bevisst egen tro og at kriken er et trygg sted for å utfoldese.
10. Per Chr. Jacobsen, 75 år, pensjonist, bosatt i Bakkehaugen
Jeg er utdannet organist og kantor ved Musik Konservatoriet i Oslo 1965. Etter noen års arbeid som organist, tok jeg diplomeksamener i komposisjon og satsteori ved Lindemans Legat 1972 og Norges musikkhøgskole 1973, før jeg 1 ble. amanuensis ved Norges musikkhøgskole (1973-2010). En annen viktig arbeidsplass ble stillingen som kantor i Bakkehaugen fra 1974. Jeg var der i 36 år, til 2010, og på 80-tallet var jeg også i en periode formann for menighetsrådet i Bakkehaugen. Som pensjonist liker jeg fortsatt å spille når det trengs vikar, både i Bakkehaugen og i andre kirker i Oslo.
I nytt sammenslått sogn av tidligere 3 menigheter, er det viktig å føre videre menighetenes lokale historie, tradisjoner og tilknytning. Samtidig er det viktig å bygge nye fellesverdier. Sentralt står gudstjenestefeiring og arbeid med barn og unge. Jeg tar med meg 50 års erfaring med kirkemusikalsk arbeid inn i rådsarbeidet.
11. Solvår Hardeng, 64 år, bosatt i Bakkehaugen
Jeg har sittet i menighetsrådet for Bakkehaugen fra 2011 og det siste året i det sammenslåtte rådet for Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker. Inn i dette arbeidet bruker jeg min erfaringer fra mer enn 25 års arbeid med kjemikalieregulering nasjonalt og internasjonalt i Miljødirektoratet. Drivkraften bak mitt engasjement er å få til reguleringer som reduserer bruken av helse- og miljøskadelige stoffer mest mulig. Konkret vil jeg i menighetsrådet arbeide for at vårt sokn skal følge opp vedtaket om å være grønn menighet.
Jeg har også en del år bak meg som kirkevert i Bakkehaugen, med særlig ansvar for å ønske dåpsfamiliene velkommen. Jeg ser viktigheten av å gi nye generasjoner opplæring i det kirken står for.
Kirken som lokal møteplass er viktig, og jeg jobber gjerne aktivt med arrangement som samler mange i nærmiljøet, slik som blant annet juletrefest, julemesse og dugnader.
12. Inger Synnøve B. Barth, 47 år, bosatt i Vestre Aker.
Jeg er journalist (radio, magasin, avis, selvstendig) og lektor (bl.a. i kreativ skriving ved Oslo by Steinerskole). Jeg er også skribent. Jeg har min utdannelse fra en rekke høyskoler og universitet, og har bodd og arbeidet flere steder i verden. Det kan være relevant at jeg også har vært redaktør i Kirkens Nødhjelp. Internasjonale forhold, menneskerettigheter, litteratur og fortellinger er min spesialitet.
Jeg ønsker å støtte opp om menighetsrådet på grunn av aktiviteter for barn som disse kirkesamfunnene stiller opp med. I en verden der tempo, effektivitet og måling - også av barns prestasjoner - blir mer og mer vanlig, ja, nærmest en norm, gir trygg foranking, trygge rammer, trygge voksne, forsiktig prøving og ikke feiling, igjen og igjen, i kor som Alfa og Fresko, livgivende pust for små, sårbare sjeler, og dessuten er det gøy, og dessuten kan tro på egen verdighet og egne muligheter være formende for etterliv.