Vi velger nytt råd i storsoknet!

Den 13. og 14. september er det valg på nytt menighetsråd i Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker sokn. Menighetsrådet er kirkedemokrati på lokalplanet, og styrer mye av det som skjer i menigheten. Vi har fått fram en fin kandidatliste med folk som tar med seg ulik kompetanse og erfaringer inn i arbeidet.

Vi velger nytt råd i storsoknet!

Presentasjonen av kandidatene står i prioritert rekkefølge.

1.Rigmor Smith Gahrsen, 54 år, bosatt i Bakkehaugen

Jeg har lang erfaring fra menighetsrådet i Bakkehaugen der jeg har sittet fraRigmor Smith-Gahrsen høsten 2007 til 2014, istore deler av tiden som leder. Jeg har vært leder i det sammenslåtte menighetsrådet fra 2015. Som utdanning har jeg hovedfag i sosialantropologi. Siden begynnelsen av 90-tallet har jeg arbeidet administrativt ved Universitetet i Oslo, der jeg nå er kontorsjef ved Det praktisk-teologiske seminar (fra 2007).

Jeg kan særlig bidra i arbeid med gudstjenester, først og fremst med liturgi og deltakelse fra frivillige. Jeg arbeider også gjerne administrativt og med økonomi for å sikre god planlegging og gjennomføring av menighetens ulike aktiviteter. Informasjonsarbeidet i menigheten er en annen prioritert oppgave for meg.

 

2. Einar Hjorth Høivik, 42 år, bosatt i Bakkehaugen

Einar Hjorth Høivik

Jeg kom inn i Bakkehaugen menighetsråd i 2013 og satt som leder der ut 2014. Jeg har deretter vært medlem av det sammenslåtte menighetsrådet i Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet fra januar 2015. I Bakkehaugen er jeg også medlem av huskomitéen, med fagkompetanse fra utdanning og arbeid som sivilarkitekt. Jeg er medeier og daglig leder i Romfarer arkitekter AS.  Engasjementet for kirken har jeg hatt med meg fra ungdomsarbeid i KFUK/KFUM og Den norske kirke.

Jeg er opptatt av kirken som et møtested i lokalsamfunnet. Jeg ønsker å arbeide for at den nye Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet blir helhetlig og mangfoldig, med utgangspunkt i eksisterende miljøer og tradisjoner knyttet til det enkelte kirkebygg, samtidig som vi har et nytt grunnlag for fellesskap i den nye, store enheten.

 

3. Merete Hallen, 46 år, bosatt i Vestre Aker

Merete Hallen Jeg er utdannet som lærer med vekt på religion og praktisk-estetiske fag (forming, drama og dans).

Jeg har jobbet ulike steder i Oslo og Nord-Norge med disse fagene, hovedsakelig i skolen, før jeg dro som misjonær til Thailand. Der var vi i 6 år, og jeg jobbet halvt om halvt med undervisning og i menighet. Etter det har jeg vært  4 år som lærer på Skullerud ungdomsskole. Nå er jeg  Det Norske Misjonsselskaps representant (ansvalig leder) for Europa og Brasil.

I jobben er  jeg i kontakt med ulike former for menighetsutvikling og ungdomsarbeid i Europa, Brasil og Norge, og jeg ser mye som kan være til inspirasjon for vår menighet. Jeg har lyst til å være mer engasjert i egen menighet og bidra til å legge til rette for en god utvikling framover. Jeg tror menighetsrådet kan være riktig sted for meg å engasjere meg i kommende periode.

 

4. Hanne Kathrine Johnsen, 41 år, bosatt i Majorstuen. 

Jeg er utdannet sykepleier siden år 2000 Hanne Kathrine Johnsen med variert erfaring fra sykehus (medisin, kirurgi, rus og psykiatri). Jeg har også erfaring fra sykehjem, fastlegekontor og hjemmetjeneste. Jeg var hjemme i 2 ½  år med datteren min fra 2005, før jeg hadde 3 år som helsevurderer i If forsikring og 2 år som forsikringskonsulent i Fagforbundet. I 2015 fullførte jeg masterstudier i diakoni.

Jeg har ingen tidligere erfaring fra organisasjons- eller menighetsarbeid, men jeg ser for meg en fremtidig jobb som diakon i menighet. Jeg deltar jevnlig på gudstjenester, det er et åndelig fellesskap som betyr mye for meg. Det å kjenne tilhørighet til kirken er viktig og jeg ønsker å bidra med mine ressurser til at kirken blir et godt sted å være. Jeg har tro på en kirke som har stor takhøyde, er inkluderende og som rommer både tro og tvil.

 

5. Berit Pihl Johansen, 71 år, bosatt på Majorstuen/Marienlyst

Jeg kjenner godt vår nye stormenighet fra før, både fra jobben som Berit Pihl Johansenklokker og menighetsforvalter 1985- 2001 i Vestre Aker menighet, og som medlem i menighetsrådet i Majorstuen og Vestre Aker (4 perioder i tidsrommet 1969 - 1989). I tillegg har jeg erfaring fra andre kirkelige sammenhenger på ulike nivå: jeg har bak meg 9 år som konsulent i Hammerfest menighet (2002-2011), og har også sittet i Oslo bispedømmeråd (som ansattes representant 1990-98) og Kirkerådet (1995-98). Lang speidererfaring er også nyttig i organisasjonsarbeid. 

Fra mitt ståsted er jeg opptatt av at vår nye menighet skal opptre som én, med sine forskjellige særpreg. Det er viktig å ha et åpent fellesskap, slik at alle uansett alder og bakgrunn skal føle seg velkommen.

 

6. Bjørghild Kjelsvik, 55 år, bosatt i Bakkehaugen

Eg har bak meg 8 + 2 års erfaring i Bakkehaugen menighetsråd, Bjørghild Kjelsvik det siste året i samanslått råd med Majorstuen og Vestre Aker. Eg  er utdanna teolog og har ein PhD i lingvistikk. Frå 1992-99 var eg misjonær i Kamerun for Det Norske misjonsselskap. No jobbar eg med Bokmålsordboka og Nynorskordboka for Språkrådet.

Gudstenester er viktige møtestader, mellom Gud og  menneske, og menneske i mellom. Eg trivst med å gå i kyrkja sjølv, og blir glad når andre også trivast der.  Gudstenester og samlinger med barn og vaksne som myldrar rundt i kyrkjerommet gir energi og er verdt arbeidet. Vi skal frametter jobbe aktivt med trusopplæring frå 0-18 år, her legg vi grunnlaget for kyrkja i framtida. Eg ser kommunikasjonsarbeid på nettside, Facebook og kanskje eit nytt menighetsblad som viktige oppgåver der eg kan bidra.

7. Rolf  B. Wegner, pensjonist 74 år

Jeg er utdannet jurist, og har i hele mitt yrkesaktive liv Rolf B. Wegner arbeidet i rettsvesenet, senest som politimester i Bergen.

Siden 1960 har jeg vært tilknyttet Vestre Aker menighet, og deltatt i menighetsrådet i flere perioder, senest i årene 2006-2011 som menighetsrådsleder.

Det som etter min mening blir særlig viktig for det kommende menighetsrådet  er å realisere alle de positive effektene og mulighetene som ligger i vår nye sammenslåtte menighet. Særlig viktig blir det å utvikle en sterk fellesskapsfølelse innad  i menigheten, og samtidig tydeliggjøre Kirken og menigheten utad i vårt lokalsamfunn.

 

8. Gry Friis Eriksen, 55 år, bosatt i Vestre Aker

Jeg er teolog fra Teologisk fakultet og jobbet som prest i Oslo i 20 år fram til Gry Friis Eriksenjeg ble rådgiver ved Oslo bispedømmekontor. Jeg arbeider i Kirke- og samfunnsavdelingen, særlig med gudstjenestereformen, organisering av kirken i Oslo og nå, mest av alt: Gjennomføringen av Kirkevalget 2015. Jeg har også hatt/har frivillige offentlige verv innenfor fagforenings- og kjønn og likestillingsarbeid i Den norske kirke.

Dette er første gang jeg stiller til valg til menighetsråd. Jeg ser fram til å engasjere meg lokalt, og tror jeg kan bidra positivt.  I perioden som kommer  blir det mange viktige høringer, ikke minst om ny kirkeordning, og det blir spennende å delta i høringsarbeidet som medlem i menighetsrådet. Jeg ser også fram til å kunne legge forholdene til rette for menighetens frivillige, og være med i det lokale arbeidet for å samle tre menigheter til en ny stor.

 

9. Øystein Aleksander Schmidt, 25 år, bosatt i Vestre Aker

Jeg har fullført bachelor i sosialt arbeid  våren 2015  Øystein Aleksander Schmidt og er nå ferdigutdannet sosionom. Siden 2011 har jeg vært med som frivillig ungdomsleder i Vestre Aker menighet. I en periode var jeg også ansatt på deltid som ungdomsarbeider her. Fra før har jeg erfaring fra menighetsrådet i Konnerud og Skoger menighet (2008 -2010). Jeg måtte ta permisjon det året jeg var på Bibelskolen i Grimstad.

Jeg stiller til valg siden jeg ønsker å bidra til at barn og ungdom opplever kirken også som deres. Jeg vil sette fokus på at barn og ungdom i menigheten får et sted der de blir bevisst egen tro og at kriken er et trygg sted for å utfoldese. 

 

10. Per Chr. Jacobsen, 75 år, pensjonist, bosatt i Bakkehaugen

Jeg er utdannet organist og kantor ved Musik Konservatoriet i Oslo 1965. Per Christian JacobsenEtter noen års arbeid som organist, tok jeg diplomeksamener i  komposisjon og satsteori ved Lindemans Legat 1972 og Norges musikkhøgskole 1973, før jeg 1 ble. amanuensis ved Norges musikkhøgskole (1973-2010). En annen viktig arbeidsplass ble stillingen som kantor i Bakkehaugen fra 1974. Jeg var der i 36 år, til 2010, og på 80-tallet var jeg også i en periode  formann for menighetsrådet i Bakkehaugen. Som pensjonist liker jeg fortsatt å spille når det trengs vikar, både i Bakkehaugen og i andre kirker i Oslo.

I nytt sammenslått sogn av tidligere 3 menigheter, er det viktig å føre videre menighetenes lokale historie, tradisjoner og tilknytning.  Samtidig er det viktig å bygge nye fellesverdier. Sentralt står gudstjenestefeiring og arbeid med barn og unge. Jeg tar med meg 50 års erfaring med kirkemusikalsk arbeid inn i rådsarbeidet.

11. Solvår Hardeng, 64 år, bosatt i Bakkehaugen

Jeg har sittet i menighetsrådet for Bakkehaugen fra 2011 og det siste året i Solvår Hardengdet sammenslåtte rådet for Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker. Inn i dette arbeidet bruker jeg min erfaringer fra mer enn 25 års arbeid med kjemikalieregulering nasjonalt og internasjonalt i Miljødirektoratet. Drivkraften bak mitt engasjement er å få til reguleringer som reduserer bruken av helse- og miljøskadelige stoffer mest mulig. Konkret vil jeg i menighetsrådet arbeide for at vårt sokn skal følge opp vedtaket om å være grønn menighet. 

Jeg har også en del år bak meg som kirkevert i Bakkehaugen, med særlig ansvar for å ønske dåpsfamiliene velkommen. Jeg ser viktigheten av å gi nye generasjoner opplæring i det kirken står for.
Kirken som lokal møteplass er viktig, og jeg jobber gjerne aktivt med arrangement som samler mange i nærmiljøet, slik som blant annet juletrefest, julemesse og dugnader.

12. Inger Synnøve B. Barth, 47 år, bosatt  i Vestre Aker.

Jeg er journalist (radio, magasin, avis, selvstendig) og lektor Inger Synnøve Barth(bl.a. i kreativ skriving ved Oslo by Steinerskole). Jeg er også skribent. Jeg har min utdannelse fra en rekke høyskoler og universitet, og har bodd og arbeidet flere steder i verden. Det kan være relevant at jeg også har vært redaktør i Kirkens Nødhjelp. Internasjonale forhold, menneskerettigheter, litteratur og fortellinger er min spesialitet.

Jeg ønsker å støtte opp om menighetsrådet på grunn av aktiviteter for barn som disse kirkesamfunnene stiller opp med. I en verden der tempo, effektivitet og måling - også av barns prestasjoner - blir mer og mer vanlig, ja, nærmest en norm, gir trygg foranking, trygge rammer, trygge voksne, forsiktig prøving og ikke feiling, igjen og igjen, i kor som Alfa og Fresko, livgivende pust for små, sårbare sjeler, og dessuten er det gøy, og dessuten kan tro på egen verdighet og egne muligheter være formende for etterliv. 

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Kontaktinformasjon for Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet

Felles menighetskontor:

Ullevålsveien 117

0361 Oslo

 

Kontortid: man-torsdag kl. 10-12

Telefon: 23 62 93 70

Sentralbord for kirkene i Oslo: 23 62 90 00

Kirketorget (for spørsmål om dåp, vielser og gravferd) 23 62 90 09

Organisasjonsnummer 914 809 886

Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker sokn

Soknets to kirker:

Bakkehaugen kirke

Carl Grøndahls vei 27

0871 Oslo

 

Vestre Aker kirke

Ullevålsveien 117

0361 Oslo

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"