Korene

Fagerborg er stolt over å ha kor som øver her fast under ledelse av vår kantor Gjermund Brenne. Vi har også besøk av mange kor. De to korene som øver fast er Ullern Kammerkor og Ensemble 96.

Ullern Kammerkor
Ullern Kammerkor ble etablert oktober 1995 og har siden oppstarten hatt en stor utvikling som gjør at koret i dag kan skilte med et repertoar med blandt annet Bach, Händel, Mozart, Haydn, Grieg og Britten. I dag teller koret 40 medlemmer og rekrutterer sine sangere fra hele Oslo og Bærum. I tillegg til et høyt aktivitetsnivå i Norge har koret også vært på en rekke konsertreiser utenlands der særlig reisen til Tyskland i Johann Sebastian Bachs fotspor i 2010 bør fremheves. Ullern Kammerkor gjennomførte på denne turen fem konserter i flere av de viktigste kirkene hvor Johann Sebastian Bach hadde sitt virke. På programmet sto blant annet Bachs store motett for dobbeltkor Singet dem Herrn og Edvard Griegs Fire Salmer. I 2012 var koret i London, hvor det konserterte i St. Paul’s Cathedral, i tillegg til fem andre kirker i London og omegn, deriblant Christ Church i Oxford.

Høsten 2013 var viet til teamet Musikk ved livets grense med blant annet musikk skrevet i ghettoen Theresienstadt, Kurt Wills «forbudte musikk» og urfremføring av Bøner for medfanger av Kristian Hernes, med konserter i Synagogen i Oslo og i Fagerborg kirke. I 2014 reiste koret til New York, og i tillegg til å fremføre norsk kormusikk i en rekke av NYCs anerkjente kirker, ble deler av repetoaret fra Theresienstadt-temaet fremført for The American Society for Jewish Music på The Center for Jewish History på Manhatten.

Ullern Kammerkor er medlem av Norges Korforbund.

Ensemble 96
Koret Ensemble 96 tilhører eliten av norske vokalensembler og harmarkert seg i inn- og utland med konserter, urfremførelser og CD-utgivelser. Koret har nyere musikk som satsingområde og mottar ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd.

Kammerkoret Con Spirito
Ble etablert i 1972 av Helge Birkeland, og består i dag av 25 dyktige og ambisiøse ensemblesangere fra Oslo-området. Vi har som hovedmål å framføre kormusikk på et høyt musikalsk nivå. Vår dirigent heter Ida Cecilie Holm, og hun har vært Con Spiritos musikalske leder siden 2012. Repertoaret spenner seg fra tidligmusikk til samtidsmusikk – med innslag av folketoner, og Con Spirito har holdt urframføringer og norgespremierer på flere bestillingsverk og -arrangementer av bl.a. Kjell Habbestad, Andrew Smith og Frank Havrøy. Koret har også fire plateutgivelser bak seg; Den fagraste rosa (2004), Toner fra Norden (1998), Tysk korkunst (1996) og Franske stemninger (1994). 

Con Spirito øver hver onsdag kl. 18-21 i Fagerborg menighetshus, og har ca. fire konsertprosjekter i året, både i egen regi og i samarbeid med gjestende kor, solister og musikere.

 

 

Kontaktinformasjon for Fagerborg menighet

Adresser:
Fagerborg kirke:
Pilestredet 72.

Fagerborg menighetshus:
Rosenborggaten 3.

Fagerborg menighetsbarnehage:
Fagerborggaten 31.

Kontakt oss:
E-post menigheten: post.fagerborg.oslo@kirken.no 

Besøkstid og telefontid kontoret:
Mandag til Torsdag kl. 10.00 til 14.00

Fagerborg Menighetsbarnehage: 
Mail: f.mbhg@online.no 
Telefon: 22 36 85 90

Vil du gi en gave til menigheten?
Bankontonr: 1506 24 57713
VIPPS: 55515 - merk "gave"


Faktura:
EHF-faktura: Organisasjonsnummer: 970953868
Visma Aksesspunkt
E-post: fakturamottak.fagerborg.oslo@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"