Sentrerende bønn

Sentrerende bønn er en form for kristen meditasjon som har lange røtter bakover i kirkens historie. Hver tredje tirsdag kan du delta på sentrerende bønn i kapellet kl.19:50-20:45

Mange kjenner til bønn med ord, men visste du at det finnes lang tradisjon til å be i stillhet til Gud? I sentrerende bønn er vi stille sammen i Guds nærvær og handling i oss bakenfor ord og tanker.

Samlingen med sentrerende bønn består av 15-20 minutter undervisning, 5 minutter fall-til-ro-øvelse og 20 minutter sentrerende bønn (meditasjon). Vi kommer i stillhet og går i stillhet. Innledningsvis sier alle sitt fornavn for å sette gruppen. Det er en fordel å ha lest litt om sentrerende bønn før du kommer. Se linken lengre ned i teksten.

Meditasjonsgruppen for sentrerende bønn er åpen. Det betyr at alle som vil kan komme og prøve ut om dette er noe for dem. Vi oppfordrer de som bestemmer seg for å bli med til å forplikte seg til å delta jevnlig. Vi oppfordrer også til at man praktiserer sentrerende bønn hjemme mellom hver samling. Les mer om sentrerende bønn og hvordan meditere hjemme her: Introduksjon til sentrerende bønn.

Gruppen ledes vekselvis av Tore Laugerud og Asle Røhne Rossavik. Asle Røhne Rossavik tilbyr også individuell veiledning i sentrerende bønn for de som ønsker det.

Det er metodistpastorene Ola Westad og Hilde Bjønnes Sanden som har gjort sentrerende bønn (også kalt kontemplativ bønn) kjent i Norge. Det holdes jevnlig retreater på Lia gård med sentrerende bønn som metode. Se gjerne Lia gårds hjemmeside eller retreater.no Ola Westad har også lagt ut en del undervisning på hjemmesidene til Centralkirken i Oslo. De finner du her.

Kontaktinformasjon for Lambertseter menighet

Lambertseter kirke ligger ved Munkelia T-banestasjon, vis-a-vis Lambertseter skole.

Adresse: Langbølgen 33 (kart)
Telefon: 23 62 99 02
Gavekonto: 1506.24.57829

Telefon- og besøkstid:
Mandag–fredag kl 10–14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"