Blade Runner (1982) av Ridley Scott

Praktisk informasjon

Fra:2.12.2019 - kl.19.00

Til:2.12.2019 - kl.21.00

Sted:Kjelleren i Ila kirke

Arrangør:MER

I begynnelsen av den 21. århundre har Tyrell konsernet brakt robot-utviklingen inn i Nexus - fasen med skapninger som stort sett er identisk med mennesker, kalt "replikanter". Nexus 6-replikanterne er i styrke og bevegelighet - og i mange tilfeller også i intelligens - bedre enn ingeniører som skapte dem.
Replikanterne blir benyttet som utenomjordiske slavearbeidere som driver farefulle utforskninger og kolonisering av andre planeter. Etter et blodig opprør i en Nexus 6-kampgruppe i en utenomjordisk koloni blir replikanterne erklært ulovlige på jorden - med dødsstraff til enhver som ikke overholder reglementet. Spesielle polititenheter kalt - blade runner grupper - har stående ordre til å drepe enhver inntrengende replikant. Dette blir ikke kalt henrettelse, men avvikling.

Filmvisningene starter opp igjen 19. august i Ila kirke. Dette semesteret har vi fokus på Sci-Fi filmer som åpner opp filosofiske og moralske spørsmål. Sci-fi er en glimrende inngang til mange av livets store spørsmål, så vi har et flott semester i vente med store filmopplevelser og spennende samtaler.
Etter filmvisningen er alle velkomne til å bli med på en pub for å snakke om filmen.