Bill. v/inng. og på ticketmaster.no : kr. 300,-/150,- (studenter)
https://www.ticketmaster.no/event/brahms-ein-deutches-requiem-billetter/587603
https://www.facebook.com/events/835794193276470/
Orkesterkollektivet og et sammensatt kor (Nordstrand kirkekor, Con Spirito og flere prosjektsangere) inviterer til konsert til inntekt for Nordstrand kirkes orgelaksjon. I tillegg til å støtte finansieringen av det nye orgelet, vil du få oppleve et storslagent og vakkert verk fremført i en av landets beste konsertkirker!
Solistene Silvia Moi (sopran) og Aksel Rykkvin (baryton) er plukket fra øverste hylle. Begge har internasjonal suksess, har mottatt stipend og priser, og har erfaring fra både konsert- og operascener. Aksel Rykkvin har opplevd enorm suksess som guttesopran - og det hele startet på Nordstrand, hvor han er født og oppvokst.
Nordstrand kirkekor (dir. Liv Marie Hofseth) og Con Spirito (dir. Ida Cecilie Holm) har også tidligere samarbeidet om konserter. Begge korene har fremført ”Ein Deutsches Requiem” – hver på sin kant. Mange av prosjektsangerne er tidligere medlemmer av et av korene.
Orkesterkollektivet er et prosjektbasert symfoniorkester og ble startet opp av søskenparet Bjørn Erik og Katrine Neerland i 2011. Orkesteret består av profesjonelle musikere, musikkstudenter, pedagoger og amatører som kan dokumentere et høyt nivå. Trond Husebø er for tiden engasjert som dirigent og kunstnerisk leder. Musikerne gir av sin tid og sin kompetanse, og spiller i orkesteret uten vederlag. Orkesteret har tidligere støttet UNICEF, Leger Uten Grenser, Kreftforeningen, Røde Kors og Redd Barna med symfonisk musikk av bl.a. Beethoven, Mahler, Tsjaikovskij, Sjostakovitsj og Sibelius.
Orkesterkollektivet har hatt de fleste prosjektene sine i Nordstrand kirke. Det nye kirkebygget gir helt spesielt gode muligheter for å forberede og gjennomføre store konserter. Uten det gode samarbeidet med Nordstrand menighet hadde det neppe vært noe Orkesterkollektiv.
Ein Deutsches Requiem er en dødsmesse («requiem») for kor, to solister og orkester. Brahms bruker ikke den tradisjonelle katolske liturgien med latinsk tekst, men har satt sammen tekster fra det gamle og det nye testamentet på sitt morsmål, tysk. Musikken ble skrevet til trøst for de som sørger over dem de har mistet. Dette markeres allerede i første sats som innleder med ”Salige er de som lider, for de skal trøstes” og ”De som sår med tårer, skal høste med fryderop”.