Konfirmant 2021

Vurderer du konfirmasjon i 2021? Ønsker du å konfirmere deg i Oppsal menighet? Du kan ha mange grunner til å ville bli konfirmant. Uansett hvilken grunn du har, er du velkommen som konfirmant hos oss!

Finnes det en mening med livet? Finnes det en Gud? Hvorfor er jeg her? Hvem var Jesus? Hva handler en Gudstjeneste om? Hvem er jeg? Hva står i Bibelen? Hva tror jeg? Hvor er Gud når livet er vanskelig?

Dette er noen av de spørsmålene vi snakker om i konfirmasjonstiden. Konfirmasjonsundervisningen er en del av kirkens trosopplæring. Vårt mål er at du lærer mer om den kristne tro, hva det vil si å være kristen og blir utfordret til å tenke gjennom hvem du er. I tillegg har vi det veldig gøy sammen, drar på leir og har sosialt felleskap.

 

Dato for konfirmasjonsgudstjenester i Oppsal menighet 2021

Konfirmasjonsdatoene for 2021 er lørdag 11. og søndag 12. september. Dere oppgir ønsket dato og tid ved påmelding. Det er mulig å konfirmere seg både i Oppsal Kirke og i Søndre Skøyen Kapell. 

 

Konfirmasjonstiden er en tid da man vil få hjelp til å finne ut hva man selv ønsker å tro på. Den forplikter deg ikke, og det er ingen som vil tvinge deg til å ta et valg, men du vil få muligheten til å finne ut mer. Du trenger ikke å være døpt for å være med på konfirmasjonsundervisning og opplegget knyttet til det, men når selve konfirmasjonsdagen kommer er dåp en forutsetning. Derfor vil du som ikke er døpt ha mulighet til å bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Da får du samtale med en prest eller kateket, og sammen finner dere ut hvor og når dåpen skal skje.

 

Konfirmantopplegget

Det blir konfirmasjonsundervisning fra januar 2021 fram til konfirmasjonsdagene i september. Totalt er det 7 temasamlinger i løpet av våren, i tillegg til en "kickoff"-helg, gudstjenester, informasjonsmøter, fasteaksjon, og selvfølgelig leir. Konfirmantleiren i uke 32, mot slutten av sommerferien er konfirmanttidens absolutte høydepunkt. Hør gjerne med noen som tidligere har vært konfirmanter om hvordan det er, og sett av uka allerede nå!

Påmeldte vil etter at påmeldingsfristen har gått ut få en e-post med orientering om program og datoer for vinteren og våren.

 

Tilrettelegging

Alle som vil skal få muligheten til å stå til konfirmasjon. Det gjelder uavhengig av funksjonsevner. Menigheten ønsker å legge til rette for at konfirmantene skal få en rik og god konfirmanttid, og er avhengig av å samarbeide tett med foresatte der det er behov for ekstra ressurser eller spesiell tilrettelegging. Ta kontakt med menigheten så vil vi følge det opp.

For at menigheten skal ha mulighet til å skaffe eventuelle ressurser eller sørge for annet type tilrettelegging trenger vi å bli informert tidlig om eventuelle behov. I utgangspunktet ønsker vi at konfirmasjonstiden skal være så åpen som mulig, slik at alle kan delta og få et godt utbytte, men av og til kan det osgå være behov for individuell tilrettelegging. Tilrettelegging kan handle om alt fra fysisk tilrettelegging med hjelpemidler til egne løsninger for unge som har ulike diagnoser eller sosiale og psykiske utfordringer.

 

Hvordan melde seg på?

Påmelding skjer via lenken nederst på siden, og påmeldingen åpner 18.mai. Du logger inn med mobilnummer, og velger Oppsal menighet. Vi inviterer til et åpent informasjonsmøte i oktober i Oppsal kirke. Da vil vi gi mer informasjon om programmet for konfirmasjonstiden. Alle som vil vite mer, er hjertelig velkommen dit, både konfirmanter og foresatte. Påmeldingsfristen er 15. november. 

 

Dersom du har spørsmål kan du kontakte konfirmantansvarlig Ingvild Amalie Stavran.

is777@kirken.no eller tlf 98 87 33 81

Kontaktinformasjon for Oppsal menighet

Oppsal kirke: Solbergliveien 85, 0683 Oslo

Søndre Skøyen kapell: Dalbakkveien 39, 0682 Oslo

Kontoradresse: Solbergliveien 85, 0683 Oslo

E-post: post.oppsal.oslo@kirken.no

Telefon: 23 62 99 60  Telefon- og besøkstid: Man-fre 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"