Tibetanske munker legger sandmaleri

Kulturutveksling i krypten med sang og legging av sandmaleri. Munkene fra Ganden-klosteret lar publikum følge den møysommelige prosessen dag for dag.

Et sandmaleri er en fredsprosess i seg selv. Det er som en meditasjon gjennom konsentrasjon, estetikk og samarbeid. Når et slikt maleri legges i en kirke, utgjør selve prosessen et konkret og nyskapende dialogarbeid. Vi kan se og lytte og samtale underveis – og lære mer om hverandre. Når sandmaleriet legges i krypten i Oslo domkirke, er det en hilsen om fred på et sted med sterk symbolverdi både for sorg og håp.

Sandmaleriet legges i perioden 13.–17. september av munker fra Tibets største læreinstitusjon, Ganden-klosteret. Gjennom uken kan en møte representanter for samarbeidspartene, prest fra Oslo domkirke og chantingmester, utpekt av Dalai Lama, Geshe Lobsang Soepa. Omvisning kan avtales på forhånd med Taracenter, Aase-Hilde Brekke post@taracenter.no, tlf. 976 48 791.

Tidsrom
Onsdag og torsdag kl. 10.00–15.00
Fredag kl. 16.00–19.00
Lørdag kl. 10.00–15.00

Inngang kr 100 eller en frivillig pengegave ved sandmaleriet. Dette for å dekke utgifter til munkenes reise og utgifter. Barn gratis adgang.

Miniseminar
Søndag 17. september kl. 14.00–16.00: «Kan sang og sand kan skape fred?»
Dialog og seremoni med chanting og sang fra kristen og buddhistisk tradisjon.

Deltakere: Geshe Lobsang Soepa, representanter fra Areopagos, Karma Tashi Ling Buddhistsenter, Inititatives for Change sammen med Aase-Hilde Brekke fra Taracenter og domkirkeprest Elisabeth Thorsen.

Søndag ettermiddag samles sanden sammen og bæres i en prosesjon til havet.

Alle er velkommen!  

Inngang kr 250 ved inngang, kontant eller VIPPS 123259
For å sikre deg plass: betal på forhånd.

Arrangører
Taracenter (www.taracenter.no)
Oslo domkirke
Karma Tashi Ling Buddhistsenter
Areopagos
Inititatives for Change