Barnas Hollenbachfestival

Et kirkeorgel er en spennende verden for barna. Og mangt et besøk med store øyne har funnet sted på orgelgalleriet i kirken. Og et like stor øyeblikk er det hver gang å få sette seg på orgelkrakken og la fingrene trykke ned tangentene. Noen ganger blir det «Lisa gikk til skolen» eller en annen kjent sang. Og like magisk er det hver gang hele rommet fylles av tonene som akkurat du spiller.

I år blir det ikke mulighet for noe galleri besøk eller gallerikonsert, men straks kirken åpner for mer ordinær drift så er store og små barn velkommen til å avlegge meg et besøk. Snakk med kirkevaka nede ved inn/utgangsdør så tar de kontakt med meg dersom jeg er i kirken.

Til deg som har lyst til å lære å spille orgel: 

Da gjør du et valg du aldri vil angre på. Det er verdens fineste instrument. Ja, som et helt orkester du kan spille selv. Mange musikkskoler har orgelundervisning. Og det finnes orgelklubber for barn over hele Norge, se her. http://www.instrumenterifokus.no/instrumenter/orgel/

I Oslo har vi en egen orgelklubb som heter Sofie. Ta kontakt med Kristoffer hvis du er nysgjerrig. https://kirken.no/nb-NO/fellesrad/kirkeneioslo/aktuelt/ny%20orgell%C3%A6rer%20p%C3%A5%20plass/

Når vi har Hollenbachfestival i Sagene kirke så er det mange barn som besøker oss. Vanligvis er kirka åpen når vi har festival, og da har organisten laget noen rebusoppgaver som du kan prøve å løse. Én for deg som er 3-4 år, én for deg som er 5-7 år og én for deg som er 7-9 år (du finner rebusene nederst på denne siden). I år får du ikke kommet inn for å løse rebusene, men du kan komme tilbake når vi åpner igjen!

Hilsen fra Stein som spiller på orgelet

Kontaktinformasjon for Sagene og Iladalen menighet

Sagene kirke ligger i Dannevigsveien 17, midt på Sagene torg. Ila kirke ligger i Søren Jaabæksgate 5.
Kontoradresse: Ila kirke. Søren Jaabæksgate 5, 0460 Oslo. 

E-post: post.sageneogiladalen@oslo.kirken.no Telefon: 23629290 Telefon- og besøkstid: Man-Tor 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"