Spelemann og jazzpianist

Torsdag 12. oktober er det igjen tid for lysvesper i Sagene kirke. Tord Gustavsen spiller sammen med felespilleren Nils Økland. Betraktning ved Berit Okkenhaug. Velkommen til en inspirerende kveld med jazzmusikk og keltisk tidebønn.

Torsdag 12. oktober blir det nyskapende musikk på lysvesperen som starter kl. 19 i Sagene kirke. Den faste vesper-musikeren Tord Gustavsen skal spille sammen med felespilleren Nils Økland. Begge er internasjonalt anerkjente jazzmusikere. Nåja, Økland er kjent for å ha det ene beinet i folkemusikktradisjonen og det andre i jazzen – pluss at han spiller i et rockeband.

De er begge komponister. Økland har skrevet for teater, ballett og filmmusikk. «Uansett om han spiller hardingfele, viola d’amore, gambe eller streit fiolin, er uttrykket like glødende engasjert og musikken like blodfersk,» skrev Victoria Nasjonale Jazzscene før en konsert.

Det passer godt med nyskapende musikk, for temaet denne gang er en av Bibelens skapelsesberetninger. Det er Berit Okkenhaug som skal holde kveldens betraktning. Noen husker ungjenta som ble landskjent da hun sjenert satt ved siden av kong Olav på Holmenkollbanen under oljekrisa i 1973. Det er et langt yrkesliv siden, hvor Berit har vært prest, prestelærer og en av våre fremste sjelesorgeksperter.

Lysvesperne i Sagene kirke er en tidebønn med mye jazz. Den klassiske vesperen har fått sin egne, meditative form, preget av keltisk tradisjon. Jon Andreas Hasle er liturg.

Det blir en lysvesper til senere i høst, 23. november.

Foto: Alessandra Freguja

Kontaktinformasjon for Sagene og Iladalen menighet

Sagene kirke ligger i Dannevigsveien 17, midt på Sagene torg. Ila kirke ligger i Søren Jaabæksgate 5.

Kontoradresse: Ila kirke. Søren Jaabæksgate 5, 0460 Oslo. 

E-post: post.sagene@oslo.kirken.no. Telefon: 23629290 Telefax: 23 62 92 91.  Telefon- og besøkstid: Man-Tor 10-14