Groruddalen kirkeakademi våren 2018

Kirkeakademiet har laget et veldig godt program for våren 2018.

Tirsdag 30. januar 2018: Maria i samfunnet – Fra leder til seksualisert objekt?

Tirsdag 30. januar 2018 kl. 19.00 i Furuset kirke kan du møte Karoline Kjesrud

Maria i samfunnet – Fra leder til seksualisert objekt?

Maria, Jesu mor, er den fremste av helgenene. Hun er det ultimate forbilde for den omsorgsfulle mor. Hun har helt siden kristendommens første tid vært sentral både for Kirkens budskap og organisasjon. Men Marias rolle har endret seg med samfunnet. Vi vil gjøre en reise gjennom tidene og se på hvilke ulike idealer Maria blir knyttet til, hvordan sterke lederegenskaper må vike for nære, omsorgsfulle kvaliteter.

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Karoline Kjesrud er postdoktor i Norrøn filologi ved Universitetet i Oslo. Kjesrud har de siste årene undersøkt Marias rolle i Norge fra kristningen til etter reformasjonen. I sitt arbeid analyserer hun tekst, bilder og arkeologisk materiale.

 

Tirsdag 27. februar 2018: Verdier i norsk partipolitikk
Tirsdag 27. februar 2018 kl. 19.00 i Rødtvet kirke kan du møte Berit S. Aalborg (til venstre) og Åse Brandvold (til høyre)

Verdier i norsk partipolitikk

Norge blir et mer og mer mangfoldig samfunn. I møte med dette er det stemmer som påstår at norske verdier er truet. Noen vil i denne sammenheng også snakke om at den kristne kulturarven står i fare. Men – når vi tar et skritt tilbake: Hvor verdiorienterte er partiene egentlig i  sine politiske beslutninger?  Er det slik at det fantes et mer uttalt register av kristne verdier før – og hvilke verdier blir regnet som «kristne»?

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Åse Brandvold er nyhetsjournalist i Klassekampen med verdispørsmål som hovedfelt og har skrevet «En flukt som aldri tar slutt – 43 afghanske asylhistorier.» Berit S. Aalborg er politikk- og utenriksredaktør i Vårt Land. Hun er utdannet idéhistoriker har bakgrunn fra ulike medier, bl.a. Aftenposten, NRK og Nationen.

 

Tirsdag 20. mars 2018: Et liv med sang og salmer
Tirsdag 20. mars kl. 19 i Grorud kirke kan du møte Eivind Skeie:

Et liv med sang og salmer

Eivind Skeie skal ta oss med inn i sin rikholdige produksjon, han presenterer et knippe salmer tematisk, forteller, synger – og utfordrer og inviterer ganske visst til allsang og nye oppdagelser i sitt salmeunivers.

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Eivind Skeie debuterte med diktsamlingen «Det har vi sett og hørt» i 1971, og han har i mange år vært tilknyttet Oslo Indremisjon (Kirkens Bymisjon). Stadig produktiv utgav han i 2007 «316 salmer og sanger», til mange av sangene har han også komponert melodier.

 

 

 

 

Tirsdag 8. mai 2018: Er det håp for kirken?

Tirsdag 8. mai 2018 kl. 19.00 i Ellingsrud kirke kan du møte Kristin Gunleiksrud Raaum.

Er det håp for kirken?

Den norske kirke er ikke lenger en statskirke, men skal stadig være en landsomfattende folkekirke. Det betyr endring av organisering og struktur. Betyr det samtidig også endring av innhold og visjon, mål og mening – livet som leves? Er kirken i ferd med å bli uviktig?

Årsmøte. Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Kristin Gunleiksrud Raaum er generalsekretær i Norske kirkeakademier og fra 2016 valgt leder av Kirkerådet i Den norske kirke.

Kontaktinformasjon for Tonsen menighet

Tonsen kirke ligger i Traverveien 16, i nærheten av Bjerke travbane.

Kontoradresse: Traverveien 16, 0588 Oslo. 

Postadresse: Postboks 28 Årvoll, 0515 Oslo.

E-post: post.tonsen.oslo@kirken.no

Telefon: 23 62 93 30.  Telefon- og besøkstid: Tirs-Fre 10-14.

Gavekonto: 1503.08.60443