Et barn er oss født – og hva så?

Gud kom til verden som et lite barn. Med et nytt liv kommer håpet for framtiden. Slik julelenken symboliserer solidaritet og samhold mellom mennesker, lenkes Åpenbaringstiden til julehøytiden.

Åpenbaringstiden viser fram ulike sider ved Jesus og setter livet inn i en sammenheng. Både konkret og i overført betydning. Konkret blir barnet og vi en del av menneskeheten. Vi blir født inn i en familie. Får venner når vi vokser opp og blir en del av nærmiljøet. Vi får interessefellesskap, politiske fellesskap, religiøse fellesskap, nabofellesskap og arbeidsfellesskap.

I overført betydning blir barnet og vi født inn i en fortelling. En fortelling som setter livet inn i en sammenheng. Hvilken fortelling kommer an på tro- og livssynet vil blir møtt med. Jesus ble født inn i en jødisk fortelling. Den kristne fortellingen bygger videre på den jødiske og forteller at Gud ønsket livet velkommen. Menneskelivet var både ønsket og krevende skal vi tro Bibelfortellingene. Det er en fortelling om kamp og forsoning. En fortelling om tro, håp og kjærlighet.

Søndagene fram til faste kalles «åpenbaringstiden». Tekster og musikk viser fram Jesus’ guddommelige opphav. Opphavet er livets kilde som knytter alt levende sammen i solidaritet og samhold. Som lokal kirke er vi en del av et verdensomspennende felleskap i Kristus. Torshov og Lilleborg har venner flere steder i verden. Vi har et langt vennskap med lokalkirken i Dangaji i Sør-Sudan. Et annet vennskap er med den lutherske menigheten Redeemer i Palestina. Gjennom vennskapsarbeidet blir vi kjent med en annen virkelighet å være kirke i. Vårt lokale fellesskap blir både utvida, beriket og utfordra av vennskapsmenighetene. Vi blir knytta sammen av felles tro. Julelenken som har hengt på mange juletre gjennom julehøytiden symboliserer godt hvordan kirkene over hele verden bindes sammen i solidaritet og i Gud.

Gjennom denne åpenbaringstiden skal vi bli bedre kjent med vennskapsmenighetene våre. Det vil komme stoff her på hjemmesiden og på Facebook. La oss gjennom Åpenbaringstiden minne hverandre på at vi lever i en sammenheng med andre mennesker.

I kirkerommet står lysgloben med Kristuslyset i midten som vi tenner til forbønn. Barnet som ble født julenatt gir håp og fellesskap. Slik lyset fra Betlehemsstjernen gav retning i livet for tre langveisfarende en gang, kan fortellingen om Jesus Kristus lyse opp våre liv.

Kristus er verdens lys – han og ingen annen,
født i vårt mørke, født som en av våre.
Når han er nær oss, er vår Far å finne.
Ære være Gud.

Kristus er verdens fred – han og ingen annen.
Vi som er hans, må elske våre søsken.
Kristus forener all Guds barneskare.
Ære våre Gud.

Får du lyst til å synge hele denne salmen står den på nr. 101 i Norsk salmebok.

God Åpenbaringstid!

Kontaktinformasjon for Torshov og Lilleborg sokn

Besøks- og postadresse:

Lilleborg kirke 

Oskar Braatens gate 35, 

0474 Oslo

-

Torshov kirke (under oppussing) 

Åsengata 25, 

0480 Oslo 

E-post: 
post.torshovlilleborg.oslo@kirken.no 
Telefon: 23 62 92 10

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"