Allehelgenskonsert: In Paradisum

Praktisk informasjon

Fra:1.11.2020 - kl.19.00

Til:1.11.2020 - kl.21.00

Sted:Uranienborg kirke

Arrangør:

Kveldens hovedverk er Gabriel Faurés Requiem, en dødsmesse som bærer mer preg av fred og hvile enn torden og dom. Den milde koloritt og de vakre melodiene har gjort Requiem til Faurés mest kjente og mest elskede verk. Musikken er elegant og delikat. Harmoniene har en uventet styrke og en følelsesmessig appell. Tekstene reflekterer over temaene lys, liv og forvandling.

Konsertens åpning Hear my prayer, o Lord er en komposisjon av Purcell og Sandström. Den svenske komponisten Svein-David Sandström komponerer videre på Henry Purcells enkle motett. Sandström maler ut de åtte stemmene i klagende og insisterende rop i stemmeregistrenes ytterkant. På denne konserten får vi også høre Thomas Morleys uendelig vakre Funeral sentences og Faurés Cantique de Jean Racine.

Orkesteret består av musikere fra KORK og solistene på Requiem er Lydia Hoen Tjore, sopran og Njål Sparbo, baryton. Dirigent er Elisabeth Holte.

Alle regler for smittevern vil bli opprettholdt. Vi anbefaler derfor at man kjøper billetter tidlig, da vi kun kan ha 200 publikummere.

Hjertelig velkommen!

Billetter: uranienborg.hoopla.no/sales/ura_allehelgens