Prisdryss over Uranienborg

Uranienborg Vokalensemble vant to av tre obligatoriske klasser i det tradisjonsrike mesterskapet i korsang i Arezzo, Italia.

Uranienborg Vokalensemble vant to av tre obligatoriske klasser i det tradisjonsrike mesterskapet i korsang i Arezzo, Italia. Koret tok førsteprisen i klassene for henholdsvis sakralmusikk samt obligatorisk program. I den siste klassen, profanmusikk, sang koret seg til andrepremie. Uranienborg mottok også en spesialpris for beste tolkning av moderne musikk.

– Vi er veldig glade og stolte. Det har spesielt vært moro å kunne vise frem nyere, norsk kormusikk i en slik internasjonal sammenheng, sier dirigent Elisabeth Holte.

Blant komponistene som ble fremført var Torbjørn Dyrud (f. 1974), Gjermund Larsen (f. 1981) og Knut Nystedt (1915-2014).

Den internasjonale konkonkurransen ‘Guido d’Arezzo’ regnes som en av de mest prestisjetunge møteplassene for kormusikk i Europa. Kor fra hele verden deltar etter en omfattende kvalifiseringsprosess. Årets konkurranse var den 65. i rekken. Mesterskapets navn er hentet fra Guido d’Arezzo, som regnes som det moderne notesystemets far.

Uranienborg Vokalensemble ble dannet for 15 år siden, og er tilknyttet Uranienborg menighet.

 

Kontaktinformasjon for Uranienborg menighet

Uranienborg kirke ligger på Uranienborghøyden rett bak Slottet. Ta 19-trikken fra Majorstua eller Nationaltheateret t-banestasjoner og gå av på Briskeby. Kirken ligger rett ved skolen.

Kontoradresse:
Daas gt 19, 0259 Oslo

E-post: post.uranienborg.oslo@kirken.no.
Telefon: 23 62 90 80. 
Telefon- og besøkstid: Tirs-Tors 10-14