Jakob - veien hjem er lang

- Jeg gleder meg veldig, sier forteller Helga Samset. «Jakob - veien hjem er lang»er hennes bidrag reformasjonsjubileumet i den norske kirke.Sammen med trompetist Jonas Kilmork Vemøy skal hun det kommende året møte ungdom og voksne i kirker og kulturhus over hele landet. Samset gyver løs på et av de store familiedramaene fra Det gamle testamentet.Fredag 27.oktober kommer forestillingen til Klæbu kirke.

Reformasjon og livsmestring

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther skal ha spikret opp sine berømte teser på kirkedøren i Wittenberg. Oppgjøret hans med den katolske kirken gav grobunn for den protestantiske bevegelsen i Europa. Kirkerådet i Norge har i forbindelse med reformasjonsjubileumet gitt støtte til utvikling av scenekunst for barn og unge, forestillinger som på ulike måter skal belyse reformasjonen og temaer som nåde, livsmestring og myndiggjøring.

            - Det er svære greier! Vi er seks forskjellige kunstuttrykk som med helt forskjellig utgangspunkt og formspråk utforsker store spørsmål. Målet er å skape gode møter med publikum som gir sjela niste på veien videre, sier Samset.

 

Tett på livet

            - Jeg har vært forteller i drøyt tjue år, og er blitt stadig mer opptatt av fortellingene i Det gamle testamentet, forteller Samset.

            - De er så tett på livet, og beskriver hvor vanskelig og rå tilværelsen kan være, samtidig som de bærer et lys. Å bli et helt menneske - å mestre livet -  er et stort tema i Jakobs livsreise.

            - Jeg ser også likheter mellom bibelfortellingene og de norske undereventyrene, sier Samset.

            - Disse fortellingene er eksistensielle gåter som utforsker menneskenes kår og spør mer enn de svarer. De er realistiske i all sin eventyrlighet, og uttrykker et djervt håp. Det tiltaler meg, sier fortelleren fra Bø i Telemark, som legger til at forestillingen om Jakob er mer enn bare ord:

            - Jeg har med meg Jonas Kilmork Vemøy, en av Norges fineste trompetister. Han har komponert musikken og synger fantastisk. Det er bare å glede seg, avslutter Samset

Kontaktinformasjon for Klæbu kirkelige fellesråd

Klæbu kirkekontor er på
Klæbu rådhus.

Kontoradresse:  Vikingvegen 8,
7540 Klæbu

Postadresse: Postboks 200,
7541 Klæbu 

E-post:  post.kirken@klabu.kommune.no.
Telefon: 72833500  
Telefon- og besøkstid: 
Tir-fre 10-14.