Smittevern i kirkene våre

I tråd med myndighetenes anbefalinger har vi utarbeidet et sett med smittevernsrutiner, slik at alle er sikret et god og trygg samling i kirken våre. I sommer åpnet vi opp for inntil 200 personer på kirkelige seremonier. 1-meters regelen og øvrige regler for smittevern gjelder fortsatt, og vil begrense hvor mange vi har mulighet til å ha i de mindre kirkene våre.

Kirkene/kapellene i Kongsberg og Sandsvær har mulighet til å åpne for:

Kongsberg kirke: 200
Kongsberg Gravlund store kapell: 70
Kongsberg Gravlund lille kapell: 10
Jondalen kirke: 50
Hedenstad kirke: 60
Efteløt kirke: 70
Komnes kirke: 50
Tuft kirke: 50

Arrangementer i Kongsberg kirke

I Kongsberg kirke er det god plass og vi er glade for at vi i sensommer/høst har kunnet tilby dåp som en del av gudstjenesten.

Ved kirkelige handlinger i Kongsberg kirke vil det inntil videre være et begrenset antall som kan sitte på hver rad i kirken (maksimalt 7 pr. rad). Alle benkeradene i kirken kan benyttes, men vi har lagt til rette for og oppfordrer til et spredt sittemønster slik at vi opprettholder god avstand. Det vil være personell i kirkerommet som kan veilede, både når det benyttes nummerering av felter/rader og ikke.

Konserter i Kongsberg kirke

Glogerakademiet legger til rette for trygge konserter i Kongsberg kirke for publikum, artister og stab. Vi ber om at alle viser hensyn, holder avstand, sitter med minimum en meters avstand mellom grupper, unngår ansamlinger og bruker antibac. Vi minner om at man må holde seg hjemme hvis man har symptomer som sår hals, hoste, lett forkjølelse, nedsatt smak eller lukt, eller generelt nedsatt allmenntilstand. Vi ber også alle om å kjøpe billetter på forhånd!

Smittevernveileder

Smittevernet i kirkene våre bygger på fem hovedprinsipper:

  • Syke personer skal ikke delta eller være til stede
  • Gode rutiner for håndhygiene og renhold
  • God avstand og minst mulig kontakt mellom personer
  • Minst mulig felles bruk og berøring av inventar og utstyr
  • Tilstrekkelig bemanning til stede

Smittevernveilederen for Den norske kirke er basert på helsemyndighetenes råd og anbefalinger, samt erfaringer som er gjort siden kirkene igjen kunne åpne dørene. Se smittevernveileder

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"