JULE- OG NYTTÅRSHILSEN

Som lita var jeg glad i å være med å pynte juletreet. Se igjen julepynten – jeg visste nøyaktig hva vi hadde: glasskulene som jeg måtte være forsiktig med, for de kunne lett gå i stykker. Ei spesielt fin kule fikk henge på treet selv om den hadde mista en bit.

Av Berit Basmo Kvidaland, Sokneprest, Tranby og Lierskogen. 

Så var det den fargerike glasslenka som ble litt kortere for hvert år, og det var lys, glitter, papirlenker, papirkurver,  papirstjerner som det var populært å lage et år, hekla hjerter, dompapper, flagg og vi hadde spyd i toppen. Juletreet vårt ville aldri vunnet noen designpris, men det var akkurat slik det skulle være syntes jeg. Som barn flest likte jeg det jeg kjente igjen.

Som voksen tenker jeg at den varierte juletrepynten – noe sundt, noe slitt, noe nytt, noe som strålte kan være et bilde på livet selv – også livet slik det er i jula. Vi er de samme – i jula som ellers i året – de erfaringer vi har gjort oss av vondt og godt følger med oss inn i jula – ja forsterkes ofte, men det gjør ingen ting.

Barnet som ble født skydde verken det som var sundt, det slitte eller det nye – han møtte mennesker og livet slik det er – ikke et designa liv som vinner priser, men det virkelige livet – som byr på gleder og sorger – utfordringer som noen ganger er positive og andre ganger veldig utfordrende.

Jul er det – i krig, i fred, på sykehus, i skur, i hus, kirker, krisesentre og katedraler.

Barnet som ble født – under de enkleste forhold vi kan tenke oss, i et okkupert land - vil gi oss tro på et himmelsk nærvær i våre vanlige og forskjellige liv. «For såmmå å som hende er stjerna like stor», skrev Alf Prøysen i julekveldsvisa si. Og stjerna som peker mot barnet i krybba slutter ikke å skinne selv om vi tar ned stjernene fra vinduene våre etter nyttår.

Må troa på et himmelsk nærvær i vårt liv gi oss håp om at vi også kan bety noe positivt i vårt nærmiljø – gi et gjenskinn av godhet til de vi møter.

Med ønske om en fredfull julehelg og et godt nytt år!

Kontaktinformasjon for Lier kirkelige fellesråd

Besøksadresse:

Fosskvartalet
Bruveien 2
3403  Lier

Postadresse:

Pb. 215
3401  Lier

 

 

Bankgiro:  7874 05 88086

Org.nr: 976 990 293

Telefon:  32220270
Telefaks: 32220271

E-post: lier@kirken.no

 

Telefon- og besøkstid:  
Man-Fre 09-15