Kjøp en tangent, -støtt nytt flygel!

På nyåret 2020 opprettet Menighetsrådet i Tranby en komite som skulle arbeide for å skaffe en erstatter for det nedslitte klaveret i Tranby kirke. Komiteen består av Veronika Kashina, kantor i Tranby, Bina Kumar Karpisova, kantor i Frogner, fungerende sokneprest i Tranby, Elling Erichsen og Gunnar Rotevatn.

Komiteen har vært i tett dialog med Aspheim flygel- og pianosenter AS i Oslo. Veronika og Bina har prøvespilt flere instrumenter. De har valgt ut et Bösendorfer flygel som vil koste 712.000,- eks.mva.

Menighetsrådet har vedtatt støtte til dette målet. I Bösendorfers flygler er hele 80% av instrumentet bygd av resonnerende trematerialer fra Alpene. «Dette bidrar til en særdeles rik og syngende tone som har inspirert utøvere og komponister gjennom 3 århundrer», skriver Aspheim på sin nettside.       

Klaverutvalget har til nå mottatt tilsagn om støte fra Einar Juels legat på 100.000 kroner. Menighetsrådet bidrar med 50.000 og Menighetenes fellesråd med 362.000,-

Vi mangler 200.000,- for å nå målet. Klaverutvalget vil søke Sparebankstiftelsen, Lier kommune og eventuelt begravelsesbyråene. Søknadsfrist til Sparebankstiftelsen er 1. september.

15.september kl. 19.00 er det duket for oppstart av tangentaksjon på Tranby menighetshus. Man kan sikre seg en egen fysisk tangent (som vi tar fra et gammelt piano som ikke lenger kan brukes), og et diplom.  Stein Styve, Lierpostens utrettelige kulturjournalist, har allerede sikret seg «Ess 1» til 1000,-.

Det er 88 tangenter i instrumentet og vi håper å få solgt flest mulig tangenter. På tangentaksjonen vil det være musikk utøvd av stedets organist, Veronika Kashina, Bina Karpisova m gjester, Elling Erichsen er konferansier og Joar Flatland leser dikt/prosa.

I tillegg vil man på dette arrangementet 15. september få hilsener på skjerm fra kjente mennesker, nær og fjern. Gratis inngang denne kvelden. Tangenter kan man kjøpe hele høsten.

Kontaktinformasjon for Tranby og Lierskogen menighet

Kontoradresse:

Kirkesvingen 7

3408 Tranby

Telefon: 32 24 21 20 / 409 24 950  (ikke sms)

E-post:  lier@kirken.no

Bankgiro:  1503 97 47232

Org.nr . 976 990 277 

Vipps:  87278

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"