Konfirmanttiden
I Lillehammer har vi to organiseringer av konfirmanttiden. Konfirmanter i Vingrom og Saksumdal begynner konfirmantåret med leir på Viken folkehøgskole ved Gjøvik gjennom HEKTA, og blir invitert til informasjonsmøte i mars i forkant av oppstart (mens de fremdeles går i 8. klasse). Undervisningen foregår fra høst til vår det året de går i 9. klasse, konfirmasjongudstjeneste siste helgen i mai i Vingrom og første helgen i juni i Saksumdal. Prest i Vingrom og Saksumdal, Guri Enger er ansvarlig for opplegget.
Konfirmanter i Fåberg, Lillehammer, Søre Ål og Nordre Ål har informasjonsmøte i oktober (når de har begynt i 9. klasse) og avslutter konfirmanttiden med leir på Knattholmen i juli/august året etter, og konfirmasjoner i august/september (den høsten de begynner i 10. klasse). Her er Kateket Susanne Paulsen ansvarlig for opplegget i samarbeid med prestene fra de forskjellige menighetene.
Konfirmanttiden har stort fokus på å ha et godt og trygt sosialt miljø med rom for å være sammen i fellesskap samtidig som man får opplæring. Konfirmanttiden handler om å lære om kristendom, tro og mulighet for refleksjon over livets store og små spørsmål. (Se forside over temaer i konfirmanttiden). Dette gjøres også ved at konfirmantene får være deltakere og medvirkende i gudstjenester i løpet av forberedelsene. Konfirmantiden har også med seg et fokus på opplevelser og å erfare tro. Eksempelvis gjøres det ved å få anledning til å be, tenne lys og delta i liturgiske kveldsavslutninger.
Konfirmantleir
På konfirmantleir får man mulighet til å oppleve et unikt fellesskap. Konfirmantene blir kjent på tvers av skolens grupperinger og får møte eldre ungdomsledere og voksne.
Leir består av undervisning, underholdning, aktiviteter, kveldssamlinger og gudstjeneste.
Konfirmasjonsgudstjenesten:
Les mer om konfirmasjonsgudstjenesten her.
Etter konfirmasjonstiden:
I våre menigheter tilbyr vi ledertrening gjennom uTroLi.
Her får man anledning til å lære mer om kristendom, i tillegg til å lære og øve seg på det å være leder for andre. Som ungdomsleder i kirken kan man være med konfirmanter i forberedelsene og på leir. I tillegg kan man prøve seg som leder på andre tilbud menigheten har i blant annet trosopplæringen for barn og unge. Eks. LysVåken og Tårnagent.
De som har vært på HEKTA leir kan også velge å reise på lederhelger der etter konfirmasjonen.