Påskefeiring i Skedsmo kirke

I påsken vil dørene til kirken fremdeles være lukket på grunn av covid-19, men det er fullt av liv og aktivitet allikevel

Påskefeiring i Skedsmo kirke

Selv om vi ikke får samlet oss inne i kirkerommet, kan vi samles digitalt. Kirkens facebookside er møtestedet hvor vi legger ut siste nytt fortløpende, samt aktuelle arrangementer. Selv om du ikke har facebook kan du allikevel delta. Det finner du oppskriften på her.

Tenn et lys hjemme, bli med å synge salmer og be bønner.

På Palmesøndag 5. april sendes en gudstjeneste fra Skedsmo kirke på kirkens facebookside kl 09.

På Skjærtorsdag 9. april sendes en gudstjeneste kl 18 på facebooksiden. Vi kan ikke samles rundt nattverdsbordet sammen i kirken, for å minnes Jesu siste måltid med disiplene sine. Men det vi kan gjøre, er å dele et agapemåltid -et kjærlighetsmåltid- akkurat der hver enkelt av oss er.
Hvis du vil, kan du på forhånd gjøre klart noe å drikke (f.eks. druejuice), litt brød, og gjerne en urteblanding eller hummus. (Alle bør få hvert sitt glass til drikke, og hver sin skål med urteblanding) Har du tid til overs innimellom hjemmekontor og hjemmeskole, kan du utfordre deg selv til å bake det samme brødet og lage den samme urteblandingen vi bruker i gudstjenesten? Oppskriftene finner du nederst i artikkelen.

På påskenatt (natt til 12. april) sender vi live fra tenningen av det nye påskelyset i kirken ved midnatt på facebooksiden.

 

Her er oppskriftene

Oppskrift på ca 5 usyrede brød (Hurra! Du trenger ikke gjær!)
1 drikkeglass med hvetemel (annet mel kan også brukes)
2 drikkeglass med vann
Litt salt

Bland mel, vann og salt til en deig. Elt godt. Vent 30 min., og varm opp ovnen til ca 250 grader. Kjevle ut 5 runde leiver av deigen, og stek dem i ovnen etter hverandre i ca 8-10 min. til de har fått litt farge.

Oppskrift på Za'atar (Urteblanding. Du kan gjerne bruke hummus istedenfor)
(Za'atar kan kjøpes ferdig blandet hos butikker som selger mat fra midtøsten)
1ts tørket timian eller oregano
1ts malt spisskummen
1ts malt koriander
1ts ristede sesamfrø
1ts sumac
1/2ts salt
1/4ts chiliflak
Tilsett litt olivenolje til blandingen får konsistens som en dip

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"