Matomfordelingen i Nordkapp

Hver uke henter Nordkapp menighet mat fra butikkene i kommunen. Denne deles deretter ut til  enslige, familier, eldre og unge, som sliter med å få endene til å møtes. I 2018 ble nesten 400 matkasser delt ut.

Matutdelingen skjer mellom kl. 13.00 og 15.30 hver torsdag fra Menighetshuset. Dette stille ingen krav til deg som vil hente mat. Her stilles ingen spørsmål. Alle er velkommen. Hvis du har vanskeligheter med å komme deg til Menighetshuset, eller kanskje synes det ervanskelig å møte opp, så ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg.

Prosjektet gjennomføres med støtte fra Opplysningsvesenets fond (OVF), i tillegg til egne innsamlede midler. Trine Jensen Araci er ansatt som prosjektleder.

Vil du bidra økonomisk, er vi svært takknemlig. Bruk Vipps nr. 536105 eller kontonummer 4910.14.42747 (merk matomfordeling). 

450 matkasser i 2019

I løpet av 2018 har vi delt ut 396 matkasser gjennom våre ukentlige utdelinger, mens antallet økte til 450 i 2019. Det meste hentes av brukerne selv på menighetshuset, men vi har også drevet med utkjøring av matkasser til noen familier. I tråd med prosjektbeskrivelsen, arrangerte vi også en svært vellykket førjulsfeiring med julemiddag, julegaver, utdeling av matkasser, julegaver for rundt 80 mennesker. Arrangementet engasjerte masse frivillige enkeltmennesker, lag, foreninger og andre menigheter i kommunen. Likeså stilte næringslivet også sterkt opp om arrangementet. Det samme gjorde alle menighetens ansatte inkludert prestene.

Tilrettelegging og utvidelse

Prosjektet trengte også bedre tilrettelegging på menighetshuset, og vi har i løpet av året gjort ombygginger slik at vi nå har plass til kjøl, frys og tørrlager, samt bedre forhold for å ta imot de som henter mat. 

For fremtiden år er vårt håp at vi kan utvide prosjektet enda mer og nå fram til enda flere som trenger hjelp. For å dette til må vi nok drive mer oppsøkende virksomhet og besøke folk hjemme. Vi ønsker også å utvide opplegget med flere middager og lignende arrangement, da vi ser at vi med slike arrangement når fram til andre mennesker, enn gjennom matomfordelingen. 

En utvidelse de siste årene har vært julemiddag på Menighetshuset, og utdeling av julegave og julemat, til dem med behov. En dugnad i samarbeid med mange gode krefter i Nordkapp.

Målsetning

  • Målsettingen for matomfedelingen er at flest mulig av de mennesker som sliter økonomisk i Nordkapp samfunnet og eventuelt andre vandrere/pilegrimer/reisende/besøkende som har behov, kan få mat. På denne måten ønsker vi å vise kristen nestekjærlighet i praksis.

  • Målsettingen er også at mindre mat skal kastes og at miljøet skal spares. 

  • Målsettingen er at folk flest skal kjenne økt nærhet til kirka, at flere kjenner seg som en del av kirkens VI, og at kirken som fellesskap omslutter hele mennesket. 

  • Målsettingen er at dette skal bli et tiltak som har livets rett i fremtiden, og at det gjennom prosjektperioden skaffes fremtidig finansiering, både til tiltaket men også til en fremtidig diakonstilling i Nordkapp menighet. 

Kontaktinformasjon for Nordkapp menighet

Post- og besøksadresse:
Menesgata 1
9750 Honningsvåg

Åpningstider kirkekontoret:
Mandag 09.00 -14.00
Tirsdag 09.00 -14.00
Torsdag 09.00-14-00

Telefon: 77 30 07 33
E-postadresse: post@kirken.nordkapp.no
Org.nr 977001706 (Nordkapp sokn)Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"