Bibelfortellerfestivalen "Sett.Hørt.Fortalt" 25. -27. mai i Kristiansand.

Siste helgen i mai blir det en stor bibelfortellerfestival i Kristiansand. Da skal bibelhistorier fortelles i både kirker, på pub og i handlegater.

Kirke, Markens, pub og Kick

Bibelfortellerfestivalen tar i bruk mange scener under festivaldagene 25. – 27. mai. Det skal avholdes kurs i kirkelige lokaler, bibelfortellere vil dukke opp midt i Markens, det skal være fortellerforestillinger i baren på Clarion Ernst Hotel, søndagens gudstjenester blir mange steder preget av muntlige fortellinger og på søndag kveld er det «grand finale» på Kick. Da skal Svein Tindberg framføre sin spesialskrevne forestilling «Hjelp meg i mi vantru».

–        Vi har lagt vekt på at den muntlige bibelfortellingen skal være tilstede i folks liv. Det betyr at vi ønsker å  være der hvor folk er; i handlegater, på utesteder og i kirken.

–        Festivalen heter «Sett. Hørt. Fortalt». Hvorfor denne tittelen?

–        Disse tre ordene viser hva muntlig bibelfortelling handler om. Det var noen som en gang så og hørte. De fortalte dette videre, først i muntlig form, senere også skriftlig. Nå skal disse syns- og hørselsinntrykkene også formidles til publikum i Kristiansand, sier Anne Kristin Aasmundtveit i Bibelselskapet.

 

Kurs og gudstjenester

Kristiansands menigheter har naturlig nok en sentral posisjon i avviklingen av «Sett. Hørt. Fortalt». I Oddernes menighetshus skal Anne Kristin Aasmundtveit ha det bibelfortellerkurs for prester og pastorer på formiddagen 25. mai. På kvelden skal UiA-lektor Fridunn Karsrud ha et tilsvarende kurs for andre som er interessert i muntlig fortelling. Dette kurset blir i Kristiansand Frikirke. Samtidig avvikles det også et kurs i tekstlesning. Dette skal tidligere operasanger, nå nyutnevnt sokneprest Jens Olai Justvik, holde.

Søndag 27. mai vil mange kirkegjengere oppleve en gudstjeneste som er preget av muntlig fortelling. I tillegg til at fortellere og tekstlesere vil delta i gudstjenester rundt om i byen.

Program for festivalen finnes på nettsiden www.setthørtfortalt.no. Billetter til Svein Tindberg-forestillingen på Kick kan kjøpes på Ticketmaster.

 

 

Kontaktinformasjon for Oddernes kirke

Jegersbergveien 6,
4630 Kristiansand
Organisasjonsnr: 976 992 555
Kontonr: 3000 07 70090
Vipps: 11 66 43

Tlf: 38 19 68 60

Kontortid: Tirsdag til fredag
kl. 10.00-14.00.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"