Andakt om å stole på Gud

Ungdomsarbeider Lars Ivar Bratsberg skriver her om det å stole på Gud.

Bibeltekst: Lukas 1:26-38.

Hvorfor ble Jesus kalt Jesus?
Når vi slår opp i Jesaja 7:14, står det jo at han skal hete Immanuel! Hva er grunnen til det? Jesus (Ἰησοῦν) er den greske versjonen av det hebraiske Jesjua. Jesjua betyr ”Herren Frelser”. Og den beskrivelsen passer godt til Jesus, for det er jo det Gud gjorde gjennom hans død på korset. Vi får ta del i frelsen ved å tro på ham. I GT beskrives Jesus med mange forskjellige navn: Menneskesønnen, Immanuel og mange flere. Navnene beskriver de ulike sidene ved Jesus. Immanuel betyr ”Herren er med oss”. Når vi leser de ulike navnene, så ser vi forskjellige sider ved Jesus.

Det var på en måte litt lett for Maria å konkludere med at det var Gud som hadde kalt henne. For det første fikk hun se en engel som snakket til henne, for det andre ble hun jo gravid uten å ha vært med en mann. Men likevel sto hun overfor noen store utfordringer. Ingen andre i Nasaret kom til å tro henne: «Du bare ble gravid?», «Det går absolutt ikke an!». Hun ble garantert møtt med en rekke fordommer og sannsynligvis fryst ut. I tillegg måtte dette forklares til Josef. Vi leser i Matt 1,19 f.f. at Josef reagerte på dette. Han ville skille seg i stillhet og vise henne respekt på denne måten, han var sikker på at Maria hadde vært utro mot ham.

Men vi leser videre at «Herrens Engel viste seg for ham» og fortalte ham hva som hadde skjedd.  Men de hadde fortsatt en strabasiøs ferd foran seg, flukten til Egypt, vandringen til Betlehem og alle andre bekymringer foreldre har. Det jeg sitter igjen med etter denne teksten, er at det å stole på Gud ikke er noen garanti for at man ikke skal oppleve vonde ting, eller at man trer inn i et ferdiglagd løp med en fullt utrustet bruksanvisning. Det krever trofasthet mot Guds ord, det krever mot til å tørre å stole på Gud og ikke minst, det krever utholdenhet.

- Lars Ivar Bratsberg

Kontaktinformasjon for Oddernes kirke

Jegersbergveien 6,
4630 Kristiansand
Organisasjonsnr: 976 992 555
Kontonr: 3000 07 70090
Vipps: 11 66 43

Tlf: 38 19 68 60

Kontortid: Tirsdag til fredag
kl. 10.00-14.00.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"