Jubileumsåret åpnet på geitastrand

Søndag 18. januar 2009 brakte det løs i Geitastrand kirke. En utrolig flott start på jubileumsåret. Det ble ei gudstjeneste som inneholdt det meste, høytid, skjemt, alvor, god sang, fin musikk, mange gode ord, interesante tilbakeblikk.... Svært mange hadde funnet veien til kirka denne søndagen. Det var helt fullt!

Ordfører Gunnar Lysholm åpnet det hele. Han hilste menigheten og fremhevet den flotte dugnadsånden som har bidratt til at kirka var ferdig restaurert til jubileet. Med ei gammel jernsaks i hånda klippet han snora og åpnet jubileumsåret. Etter hvert har det begynt å bli en tradisjon at Orkdal blandakor stiller opp i Geitastrand kirke. Det gjorde de også denne gangen og satte en ekstra spiss på det hele med flott korsang. De ble akkompagnert av kantor Piotr Wrobel.

 Klokker Terje Jonassen intervjuet Kari Stavne Reitan og Elling Kvernmo. I løpet av samtalen falt det mange muntre replikker. Kari hadde restaurert antependiet fra 30-tallet. Vi fikk et innblikk i hennes arbeid. Elling hadde sørget for å kopiere duen (originalen henger i Vitenskapsmuseet) som ble med på flyttelasset fra Viggjakirka i 1859. Det hang dua over prekestolen men den ble aldri hengt opp i Geitastrand kirke. 150 år etter henger nå en kopi over prekestolen i Geitastrand kirke.

 Sokneprest Lilleberg var liturg og predikant. Han understreket i sin preken hvor viktig kirka har vært og er for oss gjennom livet. Ofte er det skjellsettende begivenheter i livet som fører oss til vårt andre hjem. Det blir et før og et etter. Samtidig er det et rom som innbyr oss til å spille på alle de følsomme strengene vi har inni oss, såvel dur som moll.

 Diakon Guri Ree Bjørkås deltok også og ledet forbønna i gudstjenesten. To barn ble døpt. Det bidro også til å gjøre dette til en spesiell og minnerik gudstjeneste.

Til slutt sørget jubileumskomiteen for å servere kaffe og kaker. Selv om det hadde vært en lang gudstjeneste hadde ikke folk det travelt med å forlate kirka denne søndagen.

Det var mange gode ord etter gudstjenesten. Mange gav uttrykk for at dette hadde vært en flott dag og en flott start på jubileumsåret for Geitastrand kirke sitt 150-årsjubileum.

Pål Ove Lilleberg

Kontaktinformasjon for Geitastrand menighet

Postadresse:

Kontoradresse:

E-post:

Telefon:

Telefax:  

Telefon- og besøkstid:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"