Orkanger menighet

Velkommen til Orkanger menighet! Her kan du lese om Orkanger menighetsråd.

Menighetsrådet har ansvaret for virksomheten i menigheten sammen med soknepresten og de andre tilsatte i staben. Menighetsrådet velges ved kirkevalget, som foregår samtidig med kommunevalget, sist i 2015. Orkanger menighetsråd har nå følgende medlemmer:

Orkanger menighetsråd:

John Egil Bergem, leder

Ole Kristian Fagerli, nestleder og medlem i fellesrådet

Geir Knutzen, kasserer

Per Opøyen, sekretær

Tove Bjerkset, medlem i fellesrådet

Arne Grønset, varamedlem til fellesrådet

Kari Lilleås, varamedlem til fellesrådet

Nina Sæther Christoffersen

 

Orkanger Sokn har VIPPS nummer 512189.

 

 

Ung på Orkanger

Mange av tilbudene til barn og unge i Orkdal er felles for alle menighetene. Du finner mer om disse under boksen ”Barn og unge” på forsiden. Der kan du for eksempel lese om TEN, som er et trosopplæringstiltak med Orkanger som vertskap.

Det legges mye arbeid og ressurser ned i konfirmantarbeidet. Mye av dette foregår i menigheten, bl.a. i menighetshuset og kirka, men det er også arrangementer sammen med de andre menighetene. Les mer om dette under fanen ”Konfirmasjon” og boksen ”Konfirmant 2018” på forsiden.

Misjon

Kristen misjon handler om å dele. Kristne har i 2000 år vært kalt til å dele omsorg, kunnskap, arbeid og penger, og ikke minst det glade budskap om Jesus, som levde, døde og oppstod for oss. Vi deler med dem vi lever nært sammen med, men også de som er langt borte. Diakoniarbeidet er på den måten en naturlig del av misjonsarbeidet i Orkanger menighet. Men misjon drives også på andre måter.

Orkanger menighet støtter to misjonsprosjekter med kirkeoffer og ved informasjon. Ett prosjekt er for Det Norske Misjonsselskap på Madagaskar, det andre for Normisjon i Ecuador.

Orkdal Normisjon er en forening for Normisjon innenfor Orkdal og Orkdal menighet. Foreningen har møter bl.a. på Orkanger menighetshus og har også samtale-/husfellesskapsgrupper. Kontaktperson: John Egil Bergem, tlf. 975 78 611.

Orkanger misjonsforening er en kvinneforening for Det Norske Misjonsselskap og Normisjon. Kontraktperson: Elisabeth Mogård Bergem, tlf. 906 05 175.

 

Innvandrere på Orkanger

Mange av de som bor på Orkanger har flyttet hit. Noen kommer fra andre land og kulturer. De er selvsagt velkomne i alle sammenhenger hos oss, men vi har et spesielt tilbud til dem. Det heter Malaba, som er samlinger for kvinner og barn. De holdes både på Orkanger og Fannrem og er også åpne for norske kvinner. Les mer om dette under boksen ”Diakoni og omsorg” på forsiden.

 

Omsorgsarbeid

Diakoni er kirkens omsorgsarbeid. I Orkdal har vi en diakonimedarbeider i full stilling og en i deltidsstilling. I tillegg er det mange frivillige med i dette arbeidet.

Et eget diakoniutvalg arrangerer bl.a. månedlige hyggetreff på menighetshuset. Mange frivillige går på besøk med gaver til eldre som fyller 75, 80 osv.  Det arrangeres en årlig felles tur for alle menighetene. I tillegg er det etablert sorggrupper.

 

Mer om diakoniarbeidet kan du lese under boksen ”Diakoni og omsorg” på forsiden.

Informasjon

Vil du ha mer informasjon om Orkanger menighet og det som skjer der? Følg med på Orkdalmenighetenes nettside, Orkdal menighetsblad og Orkanger menighets facebook-side. Ta gjerne kontakt direkte med kontaktpersoner som er nevnt på denne siden. 

Følg oss på Facebook:

https://www.facebook.com/Orkanger-Menighet-456292384518489/ 

 

 

                                                        Siden er under utvikling. Velkommen tilbake!

Kontaktinformasjon for Orkanger menighet

Postadresse:

Kontoradresse:

E-post:

Telefon:

Telefax:  

Telefon- og besøkstid:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"