Informasjonsbrosjyren om det kirkelige konfirmasjonsopplegget i Rørosmenighetene sendes ut til alle døpte i 2010-kullet i løpet av sommeren.
Påmelding skjer i to trinn:
1) Meld deg på konfirmasjon her
2) Betal inn egenandelen på kr. 750,- til Vipps 549131 eller kontonr. 4280.05.48203 (NB! Husk å merke innbetalingen men konfirmantens navn!).
Frist for påmelding er mandag 26. august.
Første møte for konfirmantene med informasjon om året blir på menighetshuset tirsdag 27. august kl. 14:00.
Hva betyr konfirmasjon?
Å konfirmere betyr å bekrefte. I kirken forstår vi konfirmasjonen som en bekreftelseshandling, og det er dåpen som tenkes bekreftet. Gjennom en forbønnshandling i kirken får du en bekreftelse på at Guds løfte i dåpen fortsatt gjelder like mye som den dagen du ble døpt.
Mange opplever at konfirmasonstiden er en viktig tid til å avklare tanker rundt spørsmål som har med tro og tvil og kirke å gjøre. Konfirmasjonstiden kan bli en bekreftelsestid også i forhold til tilhørighet til kirken og kirkens felles tro.
Konfirmasjon i Røros kirkelige fellesrådsområde
Det å tenke rundt de store spørsmålene i livet er en prosess som tar tid. Derfor har vi en forberedelsesfase som strekker seg over 9 måneder før selve konfirmasjonen. I løpet av disse månedene får man være med på mye spennende. Opplegget i konfirmasjonstiden varierer en del fra sted til sted i landet.
Konfirmantene hos oss får tilbud om et forberedelsesopplegg med samlinger på Røros menighetshus og i Røros kirke. Gjennom lek og spill, filmsnutter og temaarbeid, konkurranse og gruppesamtaler, sang og musikk utforsker vi perlene i Kristuskransen - en bønnekrans med 18 perler med ulik form og farge - og livet i Guds verden.
I tillegg til undervisningssamlingene inneholder konfirmasjonstiden:
- - 8 obligatoriske gudstjenester, inkludert ministranttjeneste i (minst) en gudstjeneste
- - Helg på Tron Ungdomssenter ved Tynset
- - Deltagelse i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon
Konfirmasjon og dåp
Fordi kirkelig konfirmasjon forstås som en bekreftelse av dåpen, forutsettes det at man er døpt for at man skal kunne delta i selve forbønnshandlingen på konfirmasjonsdagen. Dersom du ikke er døpt kan du likevel følge det kirkelige forberedelsesopplegget fram mot konfirmasjonsdagen. Dersom du kommer fram til at du ønsker det kan du bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden.
Viktige gudstjenestedatoer i konfirmantåret 2024-2025
Datoer for planlagte konfirmasjonsgudstjenester i 2025 er:
- Glåmos kirke, torsdag 29. mai 2025 kl. 11:00 (Kristi himmelfartsdag)
- Bergstadens Ziir, lørdag 31. mai 2025 kl. 11:00 (evt. flere gudstjenester samme dag)
- Brekken kirke, søndag 8. juni 2025 kl. 11:00 (pinsedag)
Andre viktige felles gudstjenester i konfirmasjonstiden er presentasjonsgudstjenesten om høsten og samtalegudstjenesten ("overhøringen") like før konfirmasjonen.
I forbindelse med oppstart av konfirmantåret blir konfirmantene presentert for menigheten i rammen av en gudstjeneste. Dette kalles presentasjonsgudstjeneste.
- Glåmos kirke søndag 1. september kl. 18:00
- Røros kirke søndag 15. september kl. 11:00
- Brekken kirke søndag 15. september kl. 18:00
Samtalegudstjenesten er dagen da vi oppsummerer konfirmantåret og samler trådene før den store konfirmasjonsdagen. Følgende dager og tider planlegges:
- Glåmos kirke: søndag 25. mai 2025
- Bergstadens Ziir, torsdag 29. mai 2025 (Kristi himmelfartsdag)
- Brekken kirke: Ennå ikke fastsatt