Oppført i 1953–1954 og har 200 sitteplasser. Kirka er en langkirke i tre, men bryter med tradisjonell kirkestil. Kirka ble innviet 4. juli 1954, og vigslet av biskop Arne Fjellbu. Grunnsteinen ble lagt ned 31. mai 1953.
Lang planlegging
Kirka hadde en lang planleggingstid. Det første initiativet ble tatt i 1932. Arbeidet ble avbrutt av andre verdenskrig. Folla tresliperi, ved Alf Matzinger, hadde en viktig rolle både finansielt og arbeidsmessig med kirka. Praktisk talt alt interiøret er utført av tresliperiets håndverkere.
Utradisjonell langkirke
Kirka ligger på toppen av en skråning ned mot fjorden, der bygger følger terrenget. Inngangspartiet vender mot bebyggelsen. Den er både morderne og utradisjonell, samtid som den er tradisjonsbevandrede i sin ytre form. Kirka har menighetssal etc. i underetasjen.
Arkitekt var Sverre Olsen. Etter hans død ferdigstilte Harald Gilde arbeidet.
Orgel
Det ble kjøpt et brukt kirkeorgel fra Strømsgodset kirke. Sommeren 1977 ble nytt orgel installert, et ti-stemmers orgel som ble innviet 28. august 1977.
Altertavle
Altertavla kom på plass 3. juli 1955. Før det var det et hvitmalt kors med forgylte kanter. Altertavla er laget av Bjarne Rise, Oppdal.
Altertavla viser Kristus i midten, med de 12 apostlene rundt seg, seks på hver side. Kristus har rød majestetskappe og glorien, med biblene i venstre hand. Med høyre hand gjør han tegnet «Vær still i ditt indre, slik at du kan ta imot det hellige som blir båret fram». I hvert hjørne av Kristus-bildet er evangelistene symbolisert.
Kirkeklokker
Tårnet har to klokker. Én fra 1914 som opprinnelig sto i det gamle kapellet, gitt av Otto Schultz. Den andre ble laget i 1935–1936. Støpt av Steinkjer Metallstøperi etter mal laget ved sliperiet. Metallet ble samlet inn av arbeidere ved sliperiet.
Kapell i 1914 og gravplass i 1931
I 1913 fikk Follafoss skolebygning. Denne ble året etter påbygd et kor, slik at bygget ble et kombinert skole og kapellbygg. Kapellet ble innviet 1. november 1924 av biskop Bøckman.
I 1931 ble det anlagt gravplass, med klokkestøpul og bårehus.
Kilde: Steinkjerleksikonet