Alvilde Riiser er vår nye domkantor!

1. januar begynte Alvilde Riiser (31) i ny jobb i Tønsberg domkirke. Hun etterfulgte Nina T. Karlsen i stillingen som domkantor 2 med ansvar for Tønsberg domkor. Vi har stilt henne noen spørsmål om bakgrunnen sin og jobben hun nå skal inn i. Les hva hun skriver.

Kirkemusikk har vært en viktig del av hele mitt liv. Det er i den musikken jeg har følt meg mest hjemme, og der jeg har hatt mine største musikalske opplevelser. Å nå få ha kirkemusikken og Tønsberg domkirke som arbeidssted er en stor ære.

Jeg har studert kordireksjon, både kandidat- og masterstudiet, på Norges Musikkhøgskole, og videreutdanning i kirkemusikk ved samme skole. Før jeg startet på Norges Musikkhøgskole studerte jeg sangpedagogikk på Universitetet i Agder. Det har blitt mange fine år med studier, men også veldig intense år med arbeid ved siden av studiene. Nå er jeg veldig klar for å "bare" jobbe. 

Mitt hovedarbeid blir å dirigere Tønsberg domkor. Jeg har hørt koret noen ganger tidligere, og er veldig imponert over nivået og klangen koret har. Det er utvilsomt et kor med ressurser til å få til utrolig mye. Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med koret, og til konsertopplevelsene og gudstjenestene vi skal ha fremover, så vel som øvelsene hver onsdag. 

Som barn sang jeg i korene i Nordstrand kirke i Oslo, og fikk store deler av min musikalske oppdragelse der. Siden har jeg sunget og dirigert i både Kristiansand og Oslo domkor, alt fra små gudstjenester og markeringer til store kirkemusikalske verk og begivenheter. Gjennom min deltakelse i kor har jeg blitt opptatt av den gleden og berikelsen det gir å synge. Jeg ønsker å skape arenaer hvor musikken når ut til flest mulig, både som deltakere og tilhørere.

Jeg ser veldig frem til å bli bedre kjent med Tønsberg by, de som kommer til kirka på høymesser og konserter, og til å bli kjent med kollegiet og arbeidet som gjøres i Tønsberg Domkirke. Og så håper jeg virkelig at vi i løpet av 2021 igjen kan ha fullsatt kirke på gudstjenester og konserter.

Fem favoritter:
Musikkstykke: Alt for vanskelig å velge!
Person: Mannen min.
Sted: Sjøen.
Bok: Knausgård «Min Kamp».
Mat: Pizza.

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"