Årsmelding 2019 Domkirken

Last ned og les årsmeldingen for Domkirken menighet 2018. Det er en rapport til å bli glad av. 2018 har vært et innholdsrikt år med stor aktivitet og mange minneverdige hendelser. Årsmeldingen gir inspirasjon fram mot valg av nytt menighetsråd i september. Årsmeldingen behandles under årsmøtet søndag 24. mars kl. 12.30 (etter gudstjenesten Maria budskapsdag). Les innledningen til årsmeldingen nedenfor.

I 2018 var det 1000 år siden helgenkongen Olav Haraldsson besøkte Tønsberg og nær mistet livet under messen Kristi himmelfartsdag. I 2018 markerte vi 70 års jubileet for Tunsberg bispedømme med gjenoppføring av kantaten «Til det lysende kors» av Åge Myklegård og Johannes Knutzen. I 2018 tok vi også farvel med biskop Per Arne Dahl og tok i mot Tunsberg bispedømmes sjuende biskop, tidligere domprost i Bergen, Jan Otto Myrseth. HMK Harald V deltok både i kirken og på Hotell Klubben etterpå. I 2018 tok vi også avskjed med domkantor Arne Rodvelt Olsen etter 40 års tjeneste som byens og bispedømmets kirkemusikalske nestor. Det skjedde på Kristi kongefest den siste søndagen i kirkeåret med feiring av messen «Sursum corda» skrevet av domkantor Arne selv. Allerede 14 dager etter innsatte menigheten sin nye spillende kantor, Espen Melbø. 2018 var fylt til randen med begivenheter.

Årsmeldingen fra 2018 bekrefter dette, og hendelsene overfor gjenfinnes på de neste 30 sidene. Ta deg tid til å lese rapportene. Da forstår du også at disse hendelsene bare er en brøkdel av alt som skjedde i 2018. Myten om de tomme kirkebenkene tilbakevises kraftfullt av rapportene fra de ulike arbeidsområdene i Domkirken menighets mangfoldige virke. Det er gudstjeneste hver søndag og helligdag med et snitt på om lag 100 mennesker. Det er en omfattende kirkemusikalsk virksomhet gjennom Klingende kirkelandskap og Domkirkefestivalen. Det er ukentlige korøvelser og jevnlige konserter for 5 kor fra Minores til Tønsberg domkor. Trosopplæringen gir tilbud til barn og unge fra 0 til 18 år. Det er kurskvelder og meditasjonskvelder, ungdomskafé og besøkstjeneste. Domkirken og Solvangkirken er uken gjennom møteplass for barn, unge og voksne som søker sammen og på mangfoldig vis søker Gud. Dette er kirkens ansikt i 2018.

Men Domkirken menighet er likevel mer. I 1000 år har kirken i Tønsberg ligget der som en Noas ark under fjellet og åpnet dørene sine for mennesker i gleder og sorger. Slik er det fremdeles. Dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser er sentrale hendelser i menneskers liv. I hverdag og fest vil kirken alltid være mer enn summen av våre aktiviteter. Det er en korsvei i våre liv der vi bli møtt av Gud når vi trenger det aller mest.

Det er snart kirkevalg. Denne årsrapporten speiler hva du er en del av som medlem av Domkirken menighet. Om du vil ta på deg lederansvar for noe av dette, vil du alltid være velkommen. Vi er bare en telefon eller en epost unna. Kirken er menneskene den består av. Årsrapporten er fortellingen om oss alle.

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"