Påsken i Domkirken

Påske er kirketid. Fra Palmesøndag til påskedag er det gudstjeneste på hver av høytidsdagene. 2. påskedag er det påskejazzmesse i Solvangkirken. Last ned brosjyren som presenterer Domkirkens rikholdige påskeprogram. Vel møtt.

Uken som forandret verden
De første kristne feiret ikke påske én gang i året, men året gjennom. Det var først etter bruddet med synagogen i det andre århundre at det vokste fram et ønske om en årlig påskefest som liknet den jødiske påskefesten. Noen steder ble denne festen lagt til samme dag som den jødiske påskefesten. Vanligere ble det at også den årlige påskefesten ble knyttet til søndagen. Slik fikk kirken sin påskenattsmesse som regnes som opphavet til den påskefeiringen vi kjenner i dag.

Påske feires ved vårjevndøgn. Jødenes påske er ved fullmåne i årets første måned, vårmåneden Nisan. Den kristne påskedagen er den første søndagen etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Da er naturen på sitt mest kraftfulle. Jesus står opp og drar hele skaperverket med seg.

 

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"