Ny bydiakon i Tønsberg

Søndag 23. august innsettes Tonie Elisabeth Steffensen i stillingen som bydiakon i Tønsberg domkirkemenighet.

I nær kontakt med Kirkens bymisjon, skal Tonie være med å videreutvikle driften av Quasimodo, drive oppsøkende virksomhet og styrke kirken som inkluderende fellesskap for mennesker i alle livssituasjoner. Tonie kommer fra en prosjektstilling i Kirkens bymisjon i Drammen, og er allerede godt i gang med å videreutvikle det diakonale arbeidet i Domkirken menighet.

 

Her kan du lese litt mer om Tonie med hennes egne ord:
Jeg er gift med Kristian Julius og har fire voksne barn. Barna er i alderen fra 20 til 29 og har nå flyttet hjemmefra. Både Kristian J og jeg kommer i fra Slemmestad og Nærsnes. Det er der vi bor nå inntil videre. Jeg utdannet til diakon og har min utdanning fra Univesitetet i Oslo, Menighetsfakultetet og Diakonhjemmet. Jeg ble vigslet til diakon av tidligere biskop Laila Riksaasen Dahl i 2009.

Før jeg gjorde ferdig min utdannelse var vi som familie utsendt fra Normisjon til Aserbajdsjan. Der arbeidet vi i fem år. Hovedsakelig med nødhjelp, ved barnehjem og oppbygging/reparering av skoler.

- Hva fikk deg til å bli diakon?
- Hva inspirerer deg i valget av yrke?

Jeg opplevde det utfordrende å være student og småbarnsmor. Så jeg valgte å være mer hjemme. Men, så reiste ut i bistandstjeneste. Der var arbeidet av svært diakonal karakter. Når vi kom tilbake til Norge hadde jeg valget om jeg ville bli prest eller diakon. Jeg valgte den diakonale veien. Kallet til å tjene Gud, også som en yrkesvei fikk jeg på misjonskonferanse i Utrecht/Nederland nyttårshelgen 1990.

- Hva gjør du i fritiden?
På fritiden liker jeg å gå tur, være med familie og venner. Jeg er også veldig glad i å se gode filmer og å strikke. Så er det litt morsomt at det nå er veldig kort vei til å være med på Viking-odden og som mannskap på Saga Farmann og Osebergskipet. En skikkelig viking.

- Hva er dine hjertesaker?
Jeg er opptatt av dialog mellom mennesker så vi kan ha gjensidig respektere og forstå hverandre bedre. Ellers brenner jeg for å bygge fellesskap, styrke bærekraft, skape bevegelse. Bevegelse slik at alle får lik tilgang til rettigheter og ivareta likeverd.

- Hva motiverte deg til å søke jobb i Domkirken menighet?
Noen ganger har livet «veiskiller» eller «kapitler» Nå var det slik for meg. Etter mange år i fantastiske Tangen og Strømsø menighet Drammen og de to siste årene i Kirkens Bymisjon Drammen var jeg klar for nye utfordringer. Når denne stillingen kom med tittelen Bydiakon med nyskapende utfordringer var valget klart. Denne jobben ønsket jeg. Nye prosjekter, samarbeidspartnere og mulighet for kreativ innovasjon i Tønsberg. Kirken ut til folket, en synlig bydiakon i hverdagens Tønsberg.
- Hva synes du er viktig for Den norske kirke i dag?
For at DnK skal nå ut med sitt budskap tror jeg vi må bli tydelige på vårt kall til å bringe «mer himmel på jorden». Da i form av medmenneskelig omsorg vist gjennom nestekjærlighet, kamp for rettferdighet, vern om skaperverket og skape inkluderende fellesskap. Inkluderende felleskap med gjensidig respekt.

- Har du noen tanker om hva du vil fokusere på den første tiden i jobben?
Den første tiden i jobben som Bydiakon vil jeg bruke tid på å bli kjent med byen, kommunen og menigheten. Siden jeg er ny i Tønsberg har jeg også behov for å sette meg inn i byens historie før og nå. Jeg gleder meg til å utforske muligheter for nyskapning av diakonal karakter sammen med andre aktører i byen, som for eksempel Kirkens Bymisjon.

- Hva tenker du om Tønsberg som din fremtidige arbeidsplass?
Som helt ny Tønsberg beboer kjenner jeg ikke så mange. Det blir spennende å bli kjent med nye mennesker som også kanskje ikke kommer til kirken så ofte. Jeg gleder meg til å samarbeide med fantastisk dyktige kollegaer, samarbeidspartnere og frivillige.

5 stikkord om Tonie
• Favorittmusiker/ band (el): Øystein Sunde og country musikk
• Favoritt«kjendis»: Meryl Steep
• Favorittmat: Lettsaltet Torsk
• Favorittsted: Hytta på Veggli
• Favorittbok: Med Føtter som en Hind av Hannah Hurnard
• Favorittfilm: Mamma Mia

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"