Hva er dåp?

Dåpen er en fest hvor barnet blir en del av det kristne fellesskapet, og vi sammen som kirke feirer at vi får et nytt medlem i Den norske kirke. Dåpen er det eneste kriteriet for medlemskap i kirken. Dåpen er en gave der den døpte får tilhøre Jesus og tro på han.

Det at vi døper små barn framhever at det er Gud som gjør noe med oss i dåpen. Det er Gud som tar i mot oss. Selv om små barn ikke kan utrykke noen tro, henger tro og dåp sammen. Det vi får i dåpen, lever videre gjennom troen.

Påmelding til dåp skjer ved å trykke på Påmelding til dåp i Trondheim på forrige side og følge instruksjonen for påmelding der. Hvis du vil vite mer om dåpen, kan du be om en samtale med presten eller en annen ansatt i kirken.

I Den norske kirke blir de fleste døpt som spedbarn, men det er ingen aldersgrense for dåp. Større barn og voksne som ønsker dåp, inviteres til samtale og eventuelt undervisning om den kristne troen. Hvis du er utmeldt av kirken og vil melde deg inn igjen, blir du ikke døpt på nytt. Dersom du er døpt i et annet kirkesamfunn, blir du heller ikke døpt på nytt.

Ved at vår kirke døper barn, er det viktig at barnet får opplæring i kristen tro. Ved dåpen sier presten blant annet dette til foreldre og faddere:

Sammen med vår menighet og hele kirken har dere fått del i et hellig ansvar: å vise omsorg for henne/ham/dem, be for henne/ham/dem, lære henne/ham/dem selv å be og hjelpe henne/ham/dem til å bruke Guds ord og delta i den hellige nattverd, så hun/han/de kan leve og vokse i den kristne tro. 

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Trondheim

Besøks- og leveringsadresse:
Munkegata 6, Trondheim

Post- og fakturaadresse:
Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim
E-postadresse:
post.trondheim@kirken.no

Hjemmeside: www.kirken.no/trondheim

Org.nr. 976 998 294

Åpningstider:
Mand. - fred. 08.30 -15.00
Felles sentralbord: Tlf. 994 36 000
Åpent mand., onsd., torsd. og fred. kl. 08.30 - 14.30
og tirsd. kl. 08.30 -13.30

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"