Dåp i Lade kirke

I hele den kristne kirke er dåpen det grunnleggende sakramentet som danner utgangspunkt for den døptes liv i troen og i kirken. Det er gjennom dåp man blir medlem av Den norske kirke.

I Lade kirke har vi ofte dåp. Vi har et intimt og trivelig kirkerom som fungerer som en meget god ramme for en stor og hyggelig begivenhet som barnedåpen er - både i hjem og kirke. Dåpshandlingen legges normalt til gudstjenesten for å understreke at den døpte tas inn i menigheten, og at menigheten sammen med foreldre og faddere bærer medansvar for den døpte.

Den som utfører dåpen øser vann over dåpskandidaten tre ganger, og døper vedkommende "til Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn". Både barn og voksne kan bli døpt, men i Den norske kirke er barnedåp det vanlige. Siden det er Gud selv som handler i dåpen er ikke sakramentet avhengig av hvor voksen eller moden dåpskandidaten er. Dåpens vann er et synlig tegn på at livet i syndenes forlatelse tar til. Bruk linken under for å bestille dåp i Lade kirke - velkommen!

Sitat

Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn.

Matteus 28, 19