Foreldre/foresatte

- Jeg skjønner det ikke helt, men gutten vår vokste plutselig fem centimeter den dagen. Han rettet ryggen og ble tryggere på seg selv, har en konfirmantfar fortalt.

- Da foreldrene mine og tanter og onklar holdt tale til meg under konfirmasjonsmiddagen, fikk jeg en utrolig god følelse. De sa bare så mange fine ting om meg, liksom med øynene sine at de var kjempeglade i meg og stolte, sier en tidligere konfirmant.

Det skjer selvsagt ikke noe magisk på konfirmasjonsdagen som der og da forvandler konfirmanten til en voksen og selvstendig person – men det skjer noe fint, stort og underlig som gjør at konfirmasjonen for svært mange blir en viktig milepæl i livet.

Ingen av oss blir uberørt av å være i begivenhetenes sentrum en hel dag og kanskje en hel helg. Ingen forblir upåvirket av gode ord, varme blikk og oppriktig kjærlighet fra viktige personer i ens eget liv. På denne måten er konfirmasjonen en velgjørende og styrkende dusj av menneskers godord og Guds velsignelse. Fortsatt er læring og formidling av kunnskap en viktig del av konfirmasjonstida, men at kunnskap alene skaper ikke tro og begeistring.

Kunnskapen om hvem Gud er og hva Bibelen sier, blir kun av verdi når den hjelper oss til å tolke verden rundt oss og livet vårt – når vi ser at troen har berøringspunkter med det livet vi lever. Derfor snakker vi om ”livstolking og livsmeistring”. Vi skal hjelpe de unge til å tolke livet sitt i lys av Guds ord. Vi skal gi dem de redskapene de trenger for å mestre livet. Vi skal formidle en levende tro. (Kilde: Boken ”Liv laga”, Ingvald Andersen Frøyen, IKO-Forlaget).

Kontaktinformasjon for Berg menighet

Besøks- og leveringsadresse 
Strinda og Berg kirkekontor:

Brøsetvegen 168, 7069 Trondheim

2. etasje

Mandag - torsdag 10.00 - 14.00

Sentralbord:  99 43 60 00

Besøksadresse
Berg kirke:

Kong Inges gate 49 A

Bank  Berg menighet
1503 81 70225

Org.nr.  986 257 543

Post- og fakturaadresse:

Berg menighet / Strinda menighet,

Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"