Kirken på Olavsfest

Hele uken fra lørdag 28. juli til lørdag 3. august fylles Trondheim sentrum av fest og folkeliv, konserter, samtaler, gudstjenesteliv, farger, smaker, rytme, stillhet og mye mer når festivalen Olavsfest går av stabelen. Opplevelser som berører og beveger og i år – med fokus på det som forvandler.

Kirken ønsker velkommen til fellesskap og samtale, innsikt og refleksjon, en kopp kaffe – og kanskje en vaffel?

I Kirkehagen utenfor Waisenhuset rett bak Vestfrontplassen vil frivillige fra lokale menigheter sørge for åpen kafe hver dag mellom kl. 11 og 17 og sørge for deilig duft av kaffe og vafler. I Kirkehagen er det rom for pause, for hvilepuls, for en samtale eller for hyggelig lag.

Hver dag fra 14:15-15:00 vil det være en programpost i Kirkehagen. Flere av gjestene her har tidligere på dagen deltatt i Vestfrontmøtet. , samtalene i Kirkehagen kan bli en naturlig oppfølging.
 

Samtaler

Mandag 29. juli: Pastor og forfatter Rob Bell har ledet den raskest voksende menigheten i USA. Gjennom sine bøker har han utfordret tradisjonell tro og tanke. I Kirkehagen svarer han på spørsmål og signerer bøker. 
 
Tirsdag 30. juli: «Likegyldighetens mur» - Samtale mellom forfatter Carsten Jensen, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd Olav Fykse Tveit og preses Helga Haugland Byfuglien, ledet av Trond Åm, Litteraturhuset i Trondheim.
Carsten Jensen er forfatter og journalist. Under Olavsfest 2019 lanserer han boken Hodestuperne, hvor han tar et kraftfullt oppgjør med hvordan vi snakker, tenker og handler omkring mennesker som er på flukt.
 
Onsdag 31. juli: Hva er Kirkenes Verdensråd? Samtale mellom generalsekretær Olav Fykse Tveit og Kristine Sandmæl, leder i Mellomkirkelig Råd. 
 
Torsdag: 1. august: Listevalg - et nytt kirkedemokrati? Represetanter fra Bønnelista, Nominasjonskomiteens liste og Åpen folkekirke i Nidaros møtes til samtale. 
 
Fredag 2. august: Åpent nettverksmøte ved Kirkens Nødhjelp.
 
Lørdag 3. august: Jan Olav Henriksen er teologen som fikk varme hender. Møt ham i Kirkehagen for å høre mer om dette. Det blir anledning til uformell prat og å stille spørsmål. 
 

Hver dag fra tirsdag til lørdag kl. 11 inviterer Kirkens Nødhjelp og Den norske kirke til seminarer i Folkebiblioteket, der vi ønsker å begeistre, berøre, utfordre og opplyse. 


Hver dag fra tirsdag til fredag kl 17.00 invitere vi til Rom for refleksjon i Hospitalkirka – nære samtaler om tema som berører. Lørdag kl 17.00 inviterer gruppen Sh!t Happens til en musikalsk vei gjennom livets mange valg – og ikke-valg.


Hver dag under Olavsfest 2019 inviterer vi til gudstjenester i Nidarosdomen og Vår Frue kirke.

Øvrig program

Program for seminarer, gudstjenester og "rom for refleksjon" finnes i egne oversikter lenger nede på siden her.

Last ned program som pdf

Den som har ører, hør!
Velkommen til en oase i en travel hverdag! Sitt ned i et kvarter og bare lytt til dyktige fortellere som formidler bibelhistorier. Tid og sted: Tirsdag - lørdag kl. 12:15, Barneavdelingen, Trondheim Folkebibliotek  

Sh!t Happens. Noen valg får vi og noen valg får vi ikke!
Ruben, Niklas og Ronnie holder et ærlig musikalsk foredrag med humor og livsgnist. Downs, kreft og tid. Det handler om å gjøre det beste man kan, utfra den situasjonen en til enhver tid befinner seg i. For: Shit Happens!

Tid og sted: Hospitalkirka, lørdag 3. august kl 17:00-18:30.

Svein Tindberg: Hvordan tolke og formidle gamle bibelfortellinger i ny drakt?
En kveld med humor og varme, profesjonalitet og personlighet. Tid og sted: Hospitalkirka, tirsdag 30. juli kl 19:00.

Nattverd når det måtte passe deg
I Erkebispegårdens kapell, søndag og mandag kl. 14:00-16:00 og tirsdag til lørdag kl. 11:00-16:00. Det er også mulighet for velsignelse/forbønn.

Dåp – for den som ønsker å bli døpt.
Nidarosdomen tirsdag og onsdag fra kl. 16:00-17:00. For mer info, se kirken.no/olavsfest

Kirkehagen. Åpen kafè hver dag
Kl. 11:00-17:00. (11-16 på lørdagen) Et pusterom i hagen, nystekte vafler, å bare være eller samtale, kirkelig bemanning.

Pilegrimsvandring med biskop Herborg
Tilrettelagt for barnefamilier/barnevogn.
Tid og sted: Fredag 2. august kl 14.00-ca 17.00. Fra Sverresborg folkemuseum til Nidaros pilegrimsgård.

Kontaktinformasjon for Berg menighet

Besøks- og leveringsadresse 
Strinda og Berg kirkekontor:

Brøsetvegen 168, 7069 Trondheim

2. etasje

Mandag - torsdag 10.00 - 14.00

Sentralbord:  99 43 60 00

Besøksadresse
Berg kirke:

Kong Inges gate 49 A

Bank  Berg menighet
1503 81 70225

Org.nr.  986 257 543

Post- og fakturaadresse:

Berg menighet / Strinda menighet,

Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"