Tidlgere misjonsprosjekt - Fotball krysser grenser!

Byåsen menighet har gjennom alle år støttet et misjonsprosjekt. Prosjektet vi støttet fra ca 2014 - 2017 var «Fotball Krysser Grenser», Misjonsalliansen. Med prosjektet Fotball Krysser Grenser har Misjonsalliansen skapt et fritidstilbud for barn og unge som bidrar til å holde dem borte fra rus og gjengkriminalitet. Prosjektet finnes i flere land og vårt prosjekt er i Bolivia. Byåsen menighet valgte nytt prosjekt i 2017 etter anbefaling fra Misjonsalliansen, da Fotball Krysser Grenser hadde blitt selvgående.

Litt mer om prosjektet.

Spillere
Ved fotballskolene organiseres det egne lag for gutter og jenter og for de ulike aldersgruppene. Prosjektet jobber for å involvere foreldre og oppmuntrer dem til å bidra som assistenter, trenere og supportere.

Bygge baner
For at deltakerne skal ha et sted å spille, går Misjonsalliansen sammen med kommunene og lokalbefolkningen for å kjøpe tomter og bygge fotballbaner i deltakernes nærmiljø. Fotballskolene får økonomisk støtte ved å kjøpe inn kjegler, baller, drakter og annet nødvendig utstyr. Det blir gitt opplæring for trenere og assistenter, og i samarbeid med lokale skoler arrangerer vi kamper og turneringer.

Undervisning
Samlingene ved fotballskolene inneholder som regel en samtalebolk hvor deltakerne får undervisning i temaer som er relevante for dem, så som rusmisbruk, kriminalitet og seksualitet. De får også mulighet til å snakke åpent om problemer eller vanskeligheter de opplever i hjemmet eller i nærmiljøet der de bor. I samarbeid med fotballskolene forsøker Misjonsalliansen å gi barna gode verdier og holdninger, håp og fremtidstro.

Sunt alternativ
Barn og ungdommer i Bolivia lever i områder hvor de lett kan bli involvert i rusmisbruk og organisert kriminalitet. Fotball Krysser Grenser skaper et alternativ til alt dette, en arena hvor de kan oppleve vennskap og tilhørighet i et miljø som preges av sunnhet, selvdisiplin, fair play – og mye moro! Vi ser at deltakernes involvering i fotballprosjektet gir dem økt selvtillit og økt selvfølelse. Som regel får de også en større interesse for skolegang og bedre prestasjoner.

 

Kontaktinformasjon for Byåsen menighet

Besøks- og leveringsadresse:

Selsbakklia 7, 7027 Trondheim

tlf. 994 36 000

Post- og fakturaadresse:

Byåsen menighet, Kirkelig fellesråd i Trondheim, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Bankkontonr.

Gaver menighet: 1503 81 70276

Gaver Menighetsbladet for Byåsen og Sverresborg: 1503 83 27698

Org.nr. 976998154

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"