Kunstsamtaler i Hoeggen kirke

Bli med å utforske Kirkens kunstneriske skatter. I "kunstsamtalene" får alle innblikk i et maleri, et musikkstykke og et diktverk som på forskjellige måter tolker den samme bibelske teksten. Vi skal få faglige innspill og samtale om det vi ser, hører og leser.

Kunstsamtaler i Hoeggen kirke

Kirken er rik på estetiske skatter. Den kristne troen har gjennom alle tider uttrykt seg gjennom bilder, musikk og lyrikk. Alle kjenner Leonardos bilde av nattverden, eller Michelangelos bilde  av Gud som skaper Adam. Mange er glad i J.S.Bachs Matteuspasjon. Vi elsker Davidssalmenes lyriske rikdom: ”Herligere enn havets brenning er Herren i det høye!”

I Hoeggen kirke skal det i høst være fire kunstkvelder der vi samtaler om kunst som har sitt utgangspunkt i bibeltekster. Vi skal hver kveld se et konkret maleri (eller flere) og samtale om hvordan kunstneren har gitt sin respons på bibelteksten. Så skal vi høre et musikkverk som tar for seg samme bibelske tema og samtale om hvordan komponisten tolker teksten. Og selvfølgelig skal vi lese selve det som står i Bibelen.

Vi samtaler om det vi ser/ hører/ leser, særlig da de kristne perspektivene vi får ut av det. Vi setter det så inn i en faglig sammenheng, enten det gjelder bilder, musikk eller lyrikk.  

Kveldene er åpne for alle, uansett bakgrunn. Fokus ligger på det kristne perspektivet i de verkene vi presenterer. Hvis det er interesse for dette, kan vi fortsette neste semester.

Sverre Asbjørn Olsen presenterer kunsten/ musikken og leder samtalene. Han har utdanning innenfor kunsthistorie og musikk, og har dessuten gjennom hele livet vært opptatt av formidling av lyriske tekster. Han har også utdanning innenfor pedagogisk veiledning og har erfaring med å lede samtaler

 

Kontaktinformasjon for Hoeggen menighet

Besøks- og leveringsadresse

for kirka og kirkekontoret:

Nordre Risvolltun 2

7036 Trondheim

Post- og fakturaadresse:

Hoeggen menighet,

Kirkelig fellesråd i Trondheim

Postboks 2300 Torgarden

7004 Trondheim

Org. nr. 976 998 081

Telefon (sentralbord for kirka i Trondheim):

994 36 000

mandag-fredag 8.30-14.30

unntatt tirsdag 8.30-13.30

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"