Snømørkt

I forbindelse med 75 års jubileum siden krigens slutt, ønsker vi å markere dette ved forestillingen "Snømørkt" torsdag 22.oktober i Klæbu kirke. Forestillingen omhandler familien Morset sin kamp mot okkupasjonsmakten under andre verdenskrig. Medvirkende er Elisabeth Matheson som forteller, og Øivind Farmen på trekkspill. (Se lenke til billetter nederst i artikkelen)

I 2013 produserte Selbu Teaterforum forestillinga ”Snømørkt”. Den handlet om Morsetfamiliens motstandskamp, kjent fra Per Hanssons bok ”…og tok de enn vårt liv”. ”Snømørkt” fikk fantastisk mottakelse og ble spilt for 12 fulle hus i Selbu kirke i februar- mars, og i Ila kirke under Olavsfestdagene i august samme år. Elisabeth Matheson skrev manus og hadde regi. Musikken ble skrevet av Terje Bjørklund og Øivind Farmen var musikalsk leder i forestillingen.

Elisabeth har senere skrevet en monolog der hun forteller historien slik mor i familien;   Marit, kanskje kunne fortalt den. Det er disse ordene vi får høre, sammen med deler av musikken som ble skrevet til ”Snømørkt”.

Denne historien skjedde i Selbu. Elisabeth mener at bygda har fått en arv å forvalte etter  Peder Morset. Hans testamente om medmenneskelighet og tilgivelse er skrevet i fengselet dagen før han ble henrettet, -som et brev til Marit. Peders brev er bevart og befinner seg på Rustkammeret i Trondheim. Vi får høre det lest i forestillinga.

Marits ”Snømørkt” er en historie om å oppdra barn til etiske mennesker, for så å oppleve at denne etiske styrken fører til at hun mister dem. Kampen sønnene engasjerer seg i fører landet til frihet, men familien til undergang.

”Snømørkt” er en gripende forestilling om prisen for vårt dyre fedreland, om mot når det gjelder og håp når det brister.

Kontaktinformasjon for Klæbu menighet

Besøks- og leveringsadresse:
Vikingvegen 8
7540 Klæbu

Post- og fakturaadresse:
Klæbu menighet
Kirkelig fellesråd i Trondheim
Postboks 2300, Torgarden
7004 TRONDHEIM

Telefon servicekontoret: 994 36 000

E-post:  post.klabu@kirken.no

Org.nr.: 976 998 960

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"