Slik kan du påvirke kirken: still til valg!

Vil du påvirke hvordan kirken fremstår eller hvordan kirken skal arbeide i ditt lokalsamfunn? Muligheten din er her nå når Kolstad menighet søker kandidater til menighetsrådsvalget i september!

Det skal velges nytt menighetsråd den 9. september i år. Kirkevalget foregår på samme tid som kommune- og fylkestingsvalget. Arbeidet med å finne gode kandidater til menighetsrådet er i gang, så nå har du anledning til å melde ditt kandidatur eller foreslå andre som du mener har noe å tilføre. Den du eventuelt vil foreslå må være forespurt og ha gitt sitt samtykke til at forslaget fremmes. Det moderne kirkedemokratiet fungerer slik at alle medlemmer skal ha mulighet til å påvirke sin lokale kirke og menighet. Du inviteres nå til å være med på å skape fremtidens kirke!

Mer enn du tror

Vi vet fra før at i kirken skal det være rom for alle. Et stort rom. Høyt til taket. Sterkt fundament. Nye impulser. Gode tradisjoner. Ulike meninger. Ulike veier til tro. Kolstad kirke skal bygge fellesskap for Saupstad, Flatåsen, Okstadøy, Kolsåsen, Romolslia, Huseby og Kolstad. Det hadde vært fint om du kan være med og ta ansvar for fellesskapet og for kirken din!

Det er mange som tror du må være dypt religiøs for å ta del i menighetsarbeidet. Det må du ikke, men du må stå tilsluttet Den norske kirke (tidligere statskirken). I kirka er det rom for mange meninger, og det er rom for ulike veier til tro. Det er også rom for den troen du har.  Å sitte i Kolstad menighetsråd er et allsidig verv som gir muligheter i alle retninger i lokalsamfunnet. Det kan handle om kultur, eldreomsorg, trosopplæring, kirkebygg eller hvordan den lokale gudstjenesten skal være. Kirka skal ikke tres nedover hodet på dem som bor i soknet, alle som bor der skal ha mulighet til å påvirke. Prestene har ikke lenger enerett på å drive kirken. Den skal styres og eies lokalt. For å få til det, trenger vi et aktivt og bredt forankret kirkedemokrati.
Hvordan vil du at kirken skal være? Bruk din mulighet til å påvirke ved det kommende kirkevalget; still til valg som medlem til Kolstad menighetsråd!

Hva gjør menighetsrådet?

Menighetsrådet møtes omtrent 10 ganger i året og er ansvarlig for menighetens virksomhet, som spenner seg over mange temaer. For å få til dette ønsker vi medlemmer fra ulike bakgrunner, utdanninger, yrker, interesser og erfaringer. Kirken skal være et fellesskap der mangfold og ulikhet er med på å gjøre fellesskapet rikere. Uansett bakgrunn er ditt engasjement en styrke for vår kirke. Her er noen eksempler på menighetsrådets ansvarsområder:

  • Bidra i trosopplæring blant døpte mellom 0 og 18 år
  • Støtte opp om diakonalt arbeid (kirkens omsorgstjeneste)
  • Utvikle gudstjenestene
  • Skape gode kulturopplevelser
  • Bestemme hvilke organisasjoner som skal motta kollekt i gudstjenestene
  • Uttale seg ved ansettelser av ansatte
  • Samarbeide med andre organisasjoner, f.eks. Frivilligsentralen og Kirkens Nødhjelp.

Nominasjon

Kirken har etter hvert en lang demokratisk tradisjon. Det første menighetsrådsvalget var i 1923, deretter har kirke og menighet blitt styrt av helt vanlige mennesker fra lokalsamfunnet, og dermed blitt ytterligere forankret. En lokal valgkomité setter opp en liste i hver menighet, her håper vi at folk sier «ja» om de blir spurt om å stille til valg for Kolstad menighet. Ta kontakt med oss dersom du er interessert eller ønsker å nominere noen andre.
I tillegg er det mulig for hvem som helst å sette opp en egen liste. Så lenge nominasjonsgruppa er registrert innen 1. mars og ferdig liste er på plass til 30. april, er den med i valget.

Stem

På dagen 9. september 2019 er det også viktig at flest mulig av kirkens medlemmer møter opp og gir sin stemme. Ved kirkevalget kan du stemme på kandidater til ditt lokale menighetsråd og til bispedømmerådet/kirkemøtet. Ved kirkevalget i 2015 sa 520 323 kirkemedlemmer sin mening om hvem som skal styre kirken. Denne gang er det ca. 3,1 millioner nordmenn som har rett til å stemme ved kirkevalget mandag 9. september. Alle som er over 15 år, eller fyller 15 år i 2019, og er medlem i Den norske kirke kan stemme ved kirkevalget!

Spørsmål om kirkevalget og forslag til kandidater mottas på post.kolstad.trondheim@kirken.no!

 

Kontaktinformasjon for Kolstad menighet

Besøks- og leveringsadresse:

Reier Søbstads veg 11, 7078 SAUPSTAD

Post- og fakturaadresse:

Kolstad menighet, 
Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Org. nr. 876 998 262

Telefon:

994 36 000

E-post:

post.kolstad.trondheim(at)kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"