Informasjon om konfirmantåret 2021

Påmelding til konfirmasjon i Nidelven menighet åpner onsdag 13.5 klokken 12.00 på nettsiden vår. Som konfirmant kommer du til å utforske kristen tro og livets store spørsmål sammen med andre og delta på mange spennende og lærerike samlinger og arrangement. Har du lyst til å vite mer om konfirmantopplegget vårt? Les mer her!

Konfirmantene blir delt inn i forskjellige konfirmantgrupper ut fra deres egen interesse. Disse gruppene er tensing-konfirmanter, rettferdighetskonfirmanter, friluftskonfirmanter, tro- og film-konfirmanter, trosopplæringskonfirmanter og KRIK-konfirmanter. Disse gruppene får tilpasset undervisning og tildelt praktiske oppgaver i Nidelven menighet. Konfirmantåret inneholder også en del felles undervisning og arrangement, deriblant Kick Off, presentasjonsgudstjeneste, electromesse, lysmesse, døden og håpet-seminar, etikkseminar og leir.

Tensing-konfirmanter (Undervisning i Tempe kirke)

Dette er gruppen for den som er glad i å synge, dramatisere, danse og spille. Gruppen deltar på Tensing-korets øvelser, og vil med andre ord bli kjent med ungdommer ut over konfirmantene. Undervisning og kor-øvelser er på mandager i Tempe kirke.

Trosopplæringskonfirmanter (Undervisning i Hoeggen kirke, trosopplæringsaktivitetene foregår i Bratsberg, Tempe og Hoeggen)

Vil du være med å planlegge og delta på på trosopplæringstiltak for barn i forskjellige alder? Denne konfirmantgruppa er for deg som liker å være sammen med barn! Du skal delta som leder på adventssamling for 3-åringer, kirketeater for 5-åringer, Tårnagenter for 3-4.klassinger i Bratsberg kirke og i løpet av året være med på kirkemiddag og ha aktiviteter for barn. Undervisningen foregår hovedsakling på tirsdager.

Friluftskonfirmanter (Undervisning i Hoeggen kirke)

Dette er for deg som liker å være ute og som setter pris på fysisk aktivitet! Denne gruppen har et mer komprimert opplegg enn de øvrige gruppene. Vi deltar på noen fellessamlinger med hele konfirmantkullet i løpet av året, men retter fokuset på en fire dagers tur til våren i Kristi Himmelfartshelgen. Da får vi lære om pilegrimstradisjonen, og skal ha mange sosiale og hyggelige stunder sammen.

Tro- og film-konfirmanter (Undervisning i Hoeggen kirke)

Liker du å se film? I denne gruppen ser vi filmer, diskuterer og analyser det vi ser sammen. Vi skal bruke undervisningen til å gjøre oppgaver, ha samtaler og bli kjent med ulike filmer og tema rundt kristent tro. I år skal vi ha to forskjellige grupper – en på mandager og en på tirsdager.

KRIK-konfirmanter (Undervisning i Tempe kirke)

Liker du sport og fysisk aktivitet? Vil du spille ballspill og bevege deg? I denne gruppen skal vi bli kjent med oss selv og hverandre gjennom lek, sport og konkurranser, i tillegg til vanlig undervisning. Også blir vi kjent med organisasjonen KRIK (Kristen Idrettskontakt), gjennom ungdomslederne som leder treningene. Du kan velge mellom KRIK Ute-temp (treninger og undervisning på tirsdager) eller KRIK Inne-temp (treninger og undervisning på onsdager). NB! Det kan forekomme endringer på dager!

Rettferdighetskonfirmanter (Undervisning i Hoeggen kirke)

Lar du deg inspirere av rettferdighet, solidaritet, nestekjærlighet og samfunnsengasjement? Denne gruppen er for deg som har lyst til å bli bedre kjent med kirkens nestekjærlighet, blant annet gjennom diakonalt arbeid og misjonsarbeid. Mye av undervisningen foregår gjennom besøk av ulike organisasjoner og samfunnsaktører, deriblant Vår Frues kirke i Trondheim sentrum (torsdagsmesse og Åpen mikrofon). Undervisningen foregår på mandager. 

Konfirmantleir

Konfirmantleiren i år blir på Mjuklia leirsted på Berkåk. Hit drar alle konfirmantene (bortsett fra friluftskonfirmanter), konfirmantlærerne og ei gruppe engasjerte ungdomsledere. Programmet er foreløpig hemmelig, men konfirmantleiren er for mange noen av de fineste dagene i konfirmanttida!

Vi vet at noen også gruer seg for å være borte. Om dette gjelder deg eller din konfirmant, ta kontakt med oss så kan vi snakke om hva som er best å gjøre.

Gudstjenester

Konfirmantene får være med på gudstjenester i Hoeggen, Tempe, Leira og Bratsberg - både gudstjenester vi lager sammen og i gudstjenesterytmen vi har gjennom året. Konfirmantene skal også være med å ha noen oppgaver i én gudstjeneste gjennom året. Året avsluttes med at konfirmantene blir bedt for, feiret og konfirmert i en høytidelig gudstjeneste i mai.

Hva må vi betale?

Vi ber om en egenandel på 2150 kr pr konfirmant. Men - ingen skal nektes å være med på konfirmantopplegget av økonomiske grunner. Vi ber om at dere tar kontakt med oss så snart som mulig, om det er vanskelig å betale hele beløpet.  

Viktige datoer for konfirmantåret 2020-2021

  • Påmeldingen åpner her på nettsiden onsdag 13.5.2020 klokken 12.00
  • INFOMØTE for alle konfirmantforeldre er tirsdag 1.9.2020 klokken 19.00 i Hoeggen kirke

Her finner du mer informasjon om undervisningsgruppenen og litt almenn informasjon om konfirmantåret:

https://www.youtube.com/channel/UCsGAKI_LdgMNdSO_cnBmQHg

Konfirmasjonsdatoer 2021:

Hoeggen kirke:   Lørdag 8.mai klokken 10.00,12.00 og 14.00

                           Søndag 9.mai klokken 11.00

                           Lørdag 22. mai  klokken 10.00 og 12.00 (friluftskonfirmanter)
                           og klokken 14.00 (åpen for alle)

Bratsberg kirke: Lørdag 15.mai  klokken 11.00

Tempe kirke:      Torsdag 13 mai (Kristihimmelfartsdag) klokken 10.00
                           Lørdag 15.mai  klokken 14.00

Leira kapell:       Torsdag 13 mai (Kristihimmelfartsdag) klokken 12.30 og 14.30

Kontaktinformasjon for Nidelven menighet

Besøks- og leveringsadresse:

Hoeggen kirke:
Nordre Risvolltun 2, 7036 Trondheim
Åpningstider
mandag-torsdag 10-14.00

Tempe kirke:
Klæbuveien 132, 7031 Trondheim

 

Post- og fakturaadresse:
Nidelven menighet, Kirkelig fellesråd i Trondheim, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Org.nr. 976998081

 

Åpningstider: Hoeggen kirke
mandag-torsdag 10-14.00
                   

Felles sentralbord: Tlf. 994 36 000

 

E-post: post.nidelven@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"