"Jeg har aldri eid et tre..." Erik Lukashaugen sang Børli-tekster.

Torsdag kveld, den 4. september, holdt Erik Lukashaugen konsert i en fullsatt Hvitsten kirke ( - det vil si så mange som korona-reglene tillot!)

Åpningsnummeret var Vi eier skogene: "Jeg har aldri eid et tre. Ingen av mitt folk har noensinne eid et tre – skjønt slektens livssti slynget seg over århundrers blå høgder av skog". Da var tonen satt; med skogens slit, og skogens skjønnhet. Mye alvor. Og mye humor. 

Erik Lukashaugen er først og fremst kjent for å ha tonesatt Børli-dikt. I 2013 gav han ut albumet "Av en sliters memoarer"., og i 2018 gav hen ut "Vi eier skogene", i anledning Hans Børlis 100-årsmarkering. For det siste ble han nominert til Spellemannsprisen. 

Programmet Lukashaugen kom med var en vinter- og vårkonsert. Som han skulle turnert med denne våren. Men ble hindret på grunn av koronaen. Han fremforte også egne tekster. Blant annet "Min sønn". 

Med seg på "scenen" hadde han Tarjei Nysted, som bidro masse. Han spilte fele, nøkkelharpe, mandolin og en fele med en påmontert lydforstekende "tut" (- som strykere brukte i orkester i radioens aller tidligste barndom, fortalte Nysted, for ikke å bli overdøvet av blåserne!). 

Samspillet mellom Lukashaugen og Nysted (i alle betydninger av ordet) var nydelig. Og de fikk med seg publikum. For undertegnede var høydepunktet sangen Louis Armstrong om "Gamle, milde Satchmo".

En stor kveld.  

Torbjørn Aas

Kontaktinformasjon for Vestby kirkelige fellesråd

Besøksadresse:

Risilveien 71, 1540 Vestby
(gamle Bjørlien skole)

Kirkekontoret har åpningstid:
Man/tirs/tors/fre 9-11 og 12-15. 
Ons 12-15

Postadresse:

Vestby Kirkelige fellesråd
Postboks 122
1541 Vestby

Telefon sentralbord:

Telefon 64 98 00 70
Telefonen besvares i kirkekontorets åprningstid.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"