Tilrettelagte fellesskap for mennesker med behov for assistanse

Ressursnotatet er ment som en hjelp i menigheters arbeid med å gjenåpne tilrettelagte fellesskap.

Den norske kirkes tilrettelagte fellesskap følger de bransjestandarder som er utarbeidet innen smittevern for barne- og ungdomsarbeid, diakonale samlinger og gudstjenester. Se www.kirken.no/korona. Disse standardene er stort sett dekkende også for tilrettelagte fellesskap, men det er noen områder som kan behøve ytterligere klargjøring og presisering.

Dette ressursnotatet beskriver forhold rundt gjenåpning av tilrettelagte fellesskap i menigheter og hvordan det kan skje samtidig som smittevernhensynet ivaretas.

Last ned ressursnotatet pr. 10. juni 2020 her: [word] [pdf]

Et tilrettelagt felleskap er et fellesskap beregnet på mennesker med kognitiv funksjonsnedsettelse. Deltagerne varierer i alder fra barn til pensjonister. Mange har også ulike fysiske funksjonsnedsettelser og tilleggs- og følge diagnoser.Det er tilsammen ca 200 tilrettelagte fellesskap tilknyttet Den norske kirke. Deltagere i tilrettelagte fellesskap er avhengig av forskjellig assistanse og oppfølging. Noen bor alene og kommer til samlingene selv. Andre bor hjemme/eller i bolig og følges til samlingene av foresatt eller personalet på bolig.

Ressursnotatet er ment som en hjelp i menigheters arbeid med å gjenåpne tilrettelagte felleskap.

Last ned ressursnotatet pr. 10. juni 2020 her: [word] [pdf]

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"