Rent vann er en menneskerett

Fasteaksjonen 2021 arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag, altså 21.-23. mars.

Kirkens Nødhjelp står bak Fasteaksjonen. 40 000 bøssebærere, mange av dem ungdom, vil banke på dørene og samle inn penger. I år vil store deler av fasteaksjonen foregå digitalt.

Fasteaksjonen er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.

Besøk Fasteaksjonens nettsider som innholder god informasjon om både fastetiden og fasteaksjonen. Konfirmantene er bøssebærere ved Fasteaksjonen i de fleste menigheter. I denne filmen snakker fjorårskonfirmanter om hvordan de opplevde den oppgaven.

Du kan bidra til Fasteaksjonen både ved å gi penger og ved å være bøssebærer. Ta kontakt med din menighet hvis du vil bli bøssebærer. Du kan også gi gave direkte på Kirkens nødhelps nettsider

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"