Kirken.no bruker såkalte cookies til trafikkmåling og optimalisering av innhold. Hvis du klikker «Jeg forstår, lukk meldingen» aksepterer du at vi bruker cookies på sidene. Vil du vite mer om cookies, trykk «les mer».

Jeg forstår, lukk meldingen

Les mer

Kutter ut kjøtt

- Fastetiden kan fungere godt for å øve seg litt på nøysomhet, mener Olav (25).

Kona mi Jofrid og jeg kommer til å droppe kjøtt i fastetida, i hvert fall i den maten vi lager og kjøper selv.

Vi prøvde det i advent, og fant ut at det var en ganske god idé. For det første er det jo gammel tradisjon i kirken å kutte ut kjøtt i fastetiden. Så da er det jo sannsynligvis lurt.

En av de gode sidene ved det er jo at fastetiden faktisk blir en kontrast til høytiden som kommer etterpå. Mange av oss har jo mulighet til å spise den maten vi liker best akkurat når vi vil. Da kan fastetiden også fungere godt for å øve seg litt på nøysomhet.

Dessuten er det bra for miljøet å kutte i kjøttforbruket, så det gir en liten plusseffekt for fellesskapet også.

 

Olav Brennsæter (25) er teologistudent med jobb som organist.