Allehelgen 31. okt-1.nov

Allehelgensdag er for mange en viktig dag for å minnes de som har gått bort. Mange kirker holder derfor minnegudstjeneste den dagen, og flere kirker er også åpne både lørdag og søndag.

Minnegudstjeneste

I mange kirker holdes det en minnegudstjeneste på allehelgensdag. Navnene på menighetens døde det siste året leses opp, og vi takker Gud for alt som har vært av liv og fellesskap med dem som vi har mistet. Vi ber også om Guds hjelp i sorgen og savnet etter våre kjære.

Les mer om allehelgensdag.

Åpne kirker
Kirkerommet har rom for hele livet. 31. oktober og 1. november er mange kirker åpne for å være et sted for å sørge, savne, håpe, le, fortvile, være sinte og alt som hører med når vi minnes våre kjære som har gått bort. I år har noen har mistet noen de er glade i, flere er redde for sykdom på egne eller andres vegne og mange har kjent på ensomhet og mangel på menneskelig kontakt. 

En oversikt over åpne kirker vil komme her. Listen kan være ufullstendig, så om du ikke finner din menighet kan det være lurt å sjekke menighetens hjemmeside.

Interaktiv bønnestund
Også i år legger vi opp til bønnestund på Facebook. Vi setter i gang en strømming på vår Facebook-side, hvor du kan være sammen med andre i lystenning, bønn, sang og stillhet. Det vil være kirkelig ansatte tilstede i strømmingen, som vil se og svare på bønner i kommentarfeltet. Alle bønner vil bli besvart.

Etter bønnestunden vil strømmingen slettes. Husk på at andre kan se det du skriver i kommentarfeltet. Selv om strømmingen slettes når bønnestunden er over, kan kommentarer skape varige digitale spor. Derfor ber vi deg være varsom i deling av informasjon om deg selv (og selvfølgelig ikke dele informasjon om andre personer) i denne bønnestunden.

Gå til event på Facebook (slik det var i 2019, ny lenke for 2020 kommer her).


Chat på Nettkirken
nettkirken.no er alltid åpen. Der kan du snakke med prester om små og store spørsmål, gleder og bekymringer i livet. Også denne helgen vil prester og diakoner være tilgjengelig for chat.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"