Biskopene vandret for klima

- Verden trenger en rettferdig klimaavtale, sa biskop Tor Singsaas lørdag under klimaarrangement i Trondheim 11. april.

Sammen med resten av bispekollegiet tok han pilegrimstaven fatt og marsjerte fra hotellet ved Nidelven, der Kirkemøtet er samlet, gjennom Trondheim sentrum for å sette fokus på den nasjonale mobiliseringen Klimapilegrim 2015 til sommeren.

Marsjen endte opp øverst i en av byens største handlegater, der Besteforeldrenes klimaaksjon og Ranglarorkesteret ventet.

- Klimautslippene truer skaperverket og menneskeverdet. Vi kan bare ikke la være å si noe om det. Vi er nødt til å si noe om konkrete løsninger, sier Singsaas til Adresseavisen.

Kevin Tårnet, ungdomsdelegat til Ungdommens Kirkemøte utfordret biskopene til å fortsette å utfordre politikere, men også å ta klimagrep i egne liv.

- Gjennom å gjøre noe sammen er vi med på å gjøre en forskjell. Vi skaper en endring i oss selv og for verden. Det er på tide å handle – og vi som kirkefolk bør gå foran, sa Tårnet.

I appellen til lørdagshandlende trøndere oppfordret biskop Singssaas folk til å delta under sommerens store felleskirkelige klimamobilisering, Klimapilegrim 2015. Mobiliseringen vil legge til rette for at det arrangeres Klimapilegrim-arrangementer i hvert bispedømme gjennom sommeren, og frem til FNs klimatoppmøte i Paris i månedsskiftet november/desember.

Vandringene starter på Svalbard 7. juni og ender i Paris i desember.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"