Flyktningsituasjonen tema på toppmøte i Kirkenes verdensråd

- Når vi gjør flyktningsituasjonen til et spørsmål om hvor få vi kan ta i mot heller enn å handle om å hjelpe flest mulig mennesker på flukt, står vi ved et veiskille i vår solidaritetsforståelse, sier Marianne Brekken.

Hun er den eneste norske representanten i Sentralkomiteen til Kirkenes verdensråd (KV) som møtes i Trondheim 22.-28. juni. Brekken har siden 2013 vært blant de 150 medlemmene i komiteen som møtes annethvert år for å diskutere overordende kirkepolitiske saker og prioriteringer i KVs arbeid. Hun er også medlem av Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Mennesker på flukt ble løftet frem av flere talere under møtet i KVs sentralkomite.

- Det var svært sterkt å lytte til historiene fra dem som opplever dette i enda større grad enn oss. Ropet fra våre søsterkirker blir veldig tydelig. En av våre hovedoppgaver i Den norske kirke blir å bringe denne førstehåndskunnskapen ut til våre menigheter og inn i vårt daglige menighetsliv, sier Brekken.

I dag er det rundt 65 millioner mennesker på flukt i verden i følge helt ferske tall.

Den norske kirke har markert seg sterkt i forbindelse med asyl – og integreringspolitikken det siste året, og har fått kritikk både fra statsråder og kirkefolk. Brekken mener likevel at kirken må våge å være tydelig i møte med den største humanitære utfordringen verden står overfor siden andre verdenskrig.

-  Vi må fortsette å holde regjeringen ansvarlig for hvordan vi omtaler flyktningene. De aller fleste er mennesker på flukt som søker fred for seg og sin familie, sier hun.Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"