Fordømmer terrorangrep i Jerusalem

- Terrorangrepet i dag mot sivile israelere inne i et gudshus er avskyelig, sier Berit Hagen Agøy, generalsekretær for Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Tirsdag 18. november under morgenbønnen angrep to terrorister en synagoge i Har Nof i Vest-Jerusalem, og drepte minst fire israelere. Flere skal være skadet. Hendelsen inngår i en kjede av gjensidige angrep.

Hagen Agøy er rystet og svært bekymret over den stadig økende religiøse ekstremismen som utspiller seg i Israel og Palestina.

- Konflikten synes å bli stadig mer preget av grupper og enkeltpersoner som bruker religion i den politiske kampen. Det er klare tendenser til at dette vil eskalere. I den senere tid ser vi at den politiske konflikten glir over i en religiøs konflikt knyttet til de hellige stedene, og det bekymrer meg dypt, sier generalsekretæren.

Den siste tiden har det vært meldt om en økning i antall alvorlige voldshendelser både på Vestbredden, i Tel Aviv og Jerusalem. Frykten for økende religiøst motivert vold og borgerkrigslignende tilstander øker blant sivilbefolkningen, i en situasjon der fredsforhandlingene er fastfrosset.

- I den desperate og spente situasjonen som nå utspiller seg, er det desto viktigere at vi holder fast på de dialogarenaene som fortsatt eksisterer mellom israelere og palestinere, sier Berit Hagen Agøy.

Hun mener kontakten mellom religiøse ledere i Jerusalem er avgjørende for å dempe konflikten.

 

 

 

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"